Personal

JUST WANNA READ ABOUT SOMETHING REAL

Jessica Jönsson: om längtan efter mors dag

Idag är det mors dag. En symbolisk dag till alla mammor där ute  – men som samtidigt kan betyda så olika för olika personer. Och ju mer vi lyssnar på varandra desto mer inser man att det finns lika många känslor kring att få bli och vara någons mamma som det finns kvinnor. Vi alla har vår egen story att berätta. Idag gör vi plats för Jessicas – om hennes längtan om denna dagen och att få bli någons mamma.

JUST WANNA READ ABOUT REAL PEOPLE DOING INSPIRING THING

Att ladda om efter att den stora drömmen slagit in

Vår krönikör Helen debuterade med sin första bok nu under våren! Att skriva och ge ut en bok är verkligen inspirerande men vad händer efter den stora drömmen slagit in? Helen delar ärligt och personligt med sig om känslorna efter den intensiva tiden kring boksläppet och hur hon motivera sig själv till att fortsätta skriva.

Läs mer

Just wanna read a blog

Just wanna feel like home

Minnen från ett halvt decennium

Vissa saker bor i en, stannar kvar i kroppen. Upplevelser, människor och, inte minst, platser. Nya ställen som så småningom blir hemma när man upptäcker att man har ögonblick och bitar av sig själv runt varje hörn. När staden man bor i blir sin helt egna, personliga kuliss. Just det fångar Vicky så skickligt i sin senaste krönika – nu när flyttlasset snart går vidare till LA och nya minnen vänta

Läs mer

JUST WANNA DREAM BIG AND DO SOMETHING I LOVE

Att tro på sig själv, målbilder och en 5-årsplan

Hur man får saker gjorda kan se olika ut. Debutförfattaren Helen blev inspirerad av idén kring en femårsplan och bröt helt enkelt ner sitt stora mål i flera små. Här är en inblick i hennes skrivprocess och vilka mål hon satte för att orka fortsätta mot målet att få sin bokdröm publicerad.

Just wanna read a blog

JUST WANNA LIVE MY LIFE AS I SEE FIT

Om att inte vara menad för radhus och kabel-TV

Det är lätt att falla för normernas övertygelse om hur man borde leva, när man borde det och hur man borde det. En väldigt mänsklig känsla, inga konstigheter egentligen. Men samtidigt är det lätt att tappa bort sig i det, förlora de intensiva dagdrömmarna och inte våga låta dem föra en framåt. Vicky påminner oss om det härliga, ärliga och livsbejakande i att våga leva mer luststyrt – alltså precis hur man vill.

Läsa mer

JUST WANNA READ ABOUT HOW LIFE CAN BE

Om att vara barn av missbrukare

Julen må va över för i år men för många fortsätter en hård verklighet. Vilket är viktigt att komma ihåg. Vår bloggare Sarah hjälper oss förstå det svåra och komplexa i hur det är att vara barn av missbrukare – oavsett hur gammal man är eller oavsett vilket tid på året det är.

Läs mer

Just wanna know how it all started

Välkomna till Just Wanna Have Fun

Välkommen till en plats full med färgstarka ögonblick, ljuvliga människor och massor av härlig inspiration. Och med tiden, säkert en rejäl släng av diskbänksrealism. För så är ju livet, både online och offline. Men en sak i taget. Vi tar det början. This is where all the fun stuff happens.

Läs mer

Just wanna read a blog

JUST WANNA BE MYSELF

Formeln om hur det går till att vara tre identiteter och samtidigt inga alls

Vicky är tillbaka och släpper modigt in oss nära inpå denna gång. En personlig och viktig text om identitetsförvirring, hur det är att aldrig vara tillräckligt av någonting och hur det känns när man äntligen hittar en plats där allt man är får plats.

Läs mer

JUST WANNA BE IN THE GARDEN

Våren i oss

Än är det fortfarande maj och vi säger hej till vår nästa gästkrönikör som skriver så vackert om våren och naturen. Inte helt utan anledning, Sandra jobbar nämligen som trädgårdsmästare på Norrviken utanför Båstad. I hennes första text påminns vi om vikten av att stanna upp och njuta av naturen. Och så några härliga majtips! Som en luktärtsfestival i sommar eller vad du kan så i trädgården eller på balkongen just nu.

Läs mer

Just wanna talk about having more kids or not

Är man en komplett familj på tre?

Små människor, stora frågor. Och ibland läskigt att prata om det där med hur många barn man ska ha eller inte ha. Men Lina lyfter på locket och det visar sig att hon är inte den enda som funderar. Så som det ofta är.

Läs mer

Just wanna move on

Varför praktiserade jag?

Det blir inte alltid som man tänkt sig och man hittar sig själv famlandes i mörkret. Hur tar man sig vidare från det? Läs om Christins väg framåt.

Läs mer

Just Wanna Read More Personal Stuff