People

JUST WANNA READ SOMETHING INSPIRING & POWERFUL

Isabel Boltenstern: Lycka till med resten av livet

Går det att inte vara så himla stressad och ändå leva ett spännande liv? Vara produktiv utan att bränna ut sig? Vi har pratat med Isabel Boltenstern som skrivit boken Lycka till med resten av livet där hon insiktsfullt visar hur maktstrukturer, orimliga krav och ens dåliga samvete faktiskt gör en sjuk. Men hon delar också med sig av verktyg för att resten av livet, från och med nu, ska bli så bra så möjligt.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT SOMEONE INSPIRING

Studion VI PÅ ÖN om: att arbeta som team, kreativitet, konst och hur man egentligen gör.

Vi har träffat den kreativa och finurliga studion Vi på Ön! En trio som träffades på jobbet och som idag förverkligar sina gemensamma drömmar inom scenografi, konst och kreativitet. Vi hälsade på i deras underbart fina studio och pratade om konceptet bakom Vi på Ön, hur det är att jobba med kreativitet, inredning och varför vackra miljöer faktiskt är viktigt. Ett inspirerande möte om att skapa och att gå sin egen väg.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT SOMEONE INSPIRING

Möt Victoria Pettersson Henry: grundaren bakom streetwear märket Henry Rude

Färgstark, stylish och gör definitivt sin egen grej – vi har träffat grundaren och designer till det Malmöbaserade märket Henry Rude. Vi pratar om modeglädje, inspirationen och produktionen från Afrika och hur det är att driva sitt eget varumärke. Blandat med ett par storslagna drömmar och svettiga utmaningar som alltid.

Läs mer

Just wanna read a blog

JUST WANNA BE TAKEN SERIOUSLY

Lite trött bara, annars bra av Mirijam Geyerhofer

Till alla trötta föräldrar där ute: ni är inte ensamma! Och låt oss äntligen prata om det! Vi börjar hos Mirijam Geyerhofer, som fick nog att av att acceptera läget och skrev boken vi alla längtat efter. Efter flera år av svår sömnbrist la Mirijams kropp av och hon åkte akut in till sjukhuset för en misstänkt stroke, men det vara visst bara lite småbarnspräglad sömnbrist. Hennes bok ”lite trött bara, annars bra” har fått ett fantastiskt mottagande, och vi förstår varför! Vi träffade Mirijam och pratade om boken, livet innan och efter de värsta åren och varför det är så viktigt att vi tar dessa problem på allvar.

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT SOMETHING INSPIRING

By Women Store: Kvinnokraft, eftertänksam shoppning och att våga tro på sin idé

Vi har träffat Sanna-My som startat och driver konceptbutiken ”By Women Store” i Malmö, en plats fylld med kvinnokraft. Vi pratar om varför det är viktigt att ha en butik med just kvinnliga kreatörer, vad shopping kan betyda och hur man vågar starta en butik i en allt mer digital värld.

Läs mer

Just wanna read a blog

JUST WANNA READ ABOUT REAL PEOPLE

Johanna Kajson: om sjukdomen Endometrios, utmaningar & smärtor och varför det är viktigt att berätta

Ibland är inte saker som de ser ut, eller rättare sagt, livet är alltid lite av allt. Bloggaren och företagaren Johanna Kajson visar alltid alla delar av livet, med både hjärta och värme. Hon är känd för de maffiga bröllopen hon planerar, men Johanna är också en i bloggbranschen som faktiskt vågar släppa sina läsare riktigt nära inpå. Och denna intervju är inget undantag, när hon generöst och ärligt delar med sig av hur hon tänker kring livet online. Varför hon väljer att vara så öppen med sitt liv och berättar mer om hur sjukdomen endometrios påverkar hennes vardag.

Just wanna read a blog

JUST WANNA LIVE LIFE IN COLORS

Möt tjejerna bakom Blaou: ett lekfullt barnklädesmärke fullt av färg, mönster och kreativitet

Vi älskar färg och det är inte utan att vi känner igen oss i hur den härliga duon bakom barnklädesmärket Blaou tänker och lever livet. Så pass att vi slår på stort i veckan som kommer och har ett härligt pop- up event tillsammans! Vi har intervjuat tjejerna bakom de populära och färgstarka kläderna. Vi pratar om hur Blaou startade, hur både en bra och dålig dag kan se ut, drömmar och utmaningar. Och så lite om den gemensamma kärleken till färg och form, såklart.

Läs mer

Just wanna have fun

#JWHFbloggare – vår bloggträff

Vad bättre än att avsluta denna fredag med en tillbaka blick på en av JWHFs första bloggträffar? Ett härligt gäng färgstarka kvinnor som peppar, stöttar, brainstormar, lyfter varandra och dessutom har väldigt kul längs vägen. Hela tiden med en ödmjuk förhoppning att kunna inspirera fler runt omkring oss.

JUST WANNA READ ABOUT INSPIRING PEOPLE

Anna Lidström; om när mode är kul, kreativt och schysst

Vi har träffat Anna Lidström! Hon har uppmärksammats och vunnit flera utmärkelser under de senaste året för sitt ivriga arbete med mode och hållbarhet. En lika härlig som efterlängtad och viktig kombination. Men sina smarta resonemang, coola inställning och personliga stil är det svårt att inte bli inspirerad. Här pratar vi om hennes senaste projekt, vad hon brottas med i sin yrkesroll och varför fulmatcha är ett vinnande koncept.

Läs mer

Just wanna read a blog

JUST WANNA HAVE FUN WITH DIFFERENT KINDS OF FOOD

The COOS Way: making chocolate out of shit

Möt tjejerna bakom COOS! En matduo vars filosofi är självklar - mat ska vara enkelt, lekfullt och en färgstark upplevelse i vardagen. Och något som är lika bra för kroppen och själen som för naturen. Vi pratar kulinariska upplevelser, ambitionen att ta inspirationen från Instagram till riktiga livet och varför det är viktigt att alla pekpinnar kring mat måste bort. Dessutom bjuder de på ett av deras klassiska recept direkt från deras bas i alperna

JUST WANNA READ ABOUT PEOPLE WHO MAKES A DIFFERENCE

Sabina Grubbeson: Loza fondation, drivkrafter, medkänsla och att vara en förebild

Vi har träffat eldsjälen Sabina Grubbeson som lämnade en lysande karriär för att hjälpa andra. Idag driver hon istället en hjälporganisation. Loza Fondation hjälper bland annat funktionshindrade i Europas mest utsatta länder och tar hand om dem man aldrig hör om. Hur går det egentligen till när man lämnar allt man byggt upp för att hjälpa andra? Vad är drivkraften och hur kan man hjälpa? Här är Sabinas perspektiv!

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT REAL PEOPLE

Mal_Insta: en digital värld full av humor, allvar och kärlek

Två lysande stjärnor på Instagramhimlen, det är Malin och Doris det. En duo som får den digitala världen att le lite mer, och som inför en gnutta självdistans där och när man behöver det som mest. Doris visar alla var skåpet ska stå, och Malin gör briljant humor av vår tids förbannelse. Den stora elefanten i rummet - vårt bekräftelsebehov. Följ för tusan, om du inte redan gör! Här är @mal_insta.

Läs mer

Just wanna read a blog

Just wanna have fun

Vi har ju ett exceptionellt härligt gäng bloggare här hos oss på JWHF. Färgstarka, genuina och modiga – alla på sitt eget sätt. Och för två veckor sen var vi nästan alla samlade för första gången! Sommaren förde oss samman, och i sann JWHF anda möttes vi upp för en enkel kväll av fun. Härlig mat och härlig miljö men framför allt – härligt sällskap. Klart kvällens roligaste bord!

Vad vi pratade om? En salig blandning!

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT INSPIRING PEOPLE

En värld full av Krickelin

Vi har träffat Kristin Lagerkvist! Som har blivit ”Krickelin” med hela bloggsverige. Liv, rörelse och inspiration genomsyrar allt Kristin tar sig för. Vi pratar kustliv, bloggen och livsstilsvarumärket FGL. Hur är det att jobba i en värld där jobbet aldrig tar slut och vilka råd har hon till andra som längtar efter att följa sin dröm?

Läs mer

JUST WANNA READ ABOUT GREAT PEOPLE

Jimmy The Stylist; New York, mode och att vara sig själv

Han tar plats, ursäktar sig inte och säger som det är. Vi har träffat Jimmy The Stylist och pratar New York, modevärlden, ängslighet och hans bästa tips och tricks till hur man får en säker stil.

Läs mer

JUST WANNA EAT SOME SIMPLE AND FUN FOOD

Tuvessonskan – från Instagram till kokbok

Julia Tuvesson har de senaste par åren gjort succé på Instagram med sin enkla vegetariska mat. Antagligen är det just det, att det är enkel vanlig mat som gjort hennes recept så omtyckt. Och såklart, förkärleken till sås. Vi har träffat Julia och pratar om hennes nya kokbok, Plåtmat - grönt i en långpanna, vad som inspirerar henne och vad som händer härnäst för Tuvessonskan. Och så bjuder hon på ett recept direkt ifrån boken!

Läs mer

JUST WANNA LISTEN TO A PODCAST

Röse & McAllister

Det är podddags! Ingen mindre än Eva Röse och Isabelle McAllister lär känna varandra i den härliga och ärliga roddsuccén ”Röse & Mcallister” och vi har fått en liten men naggande god intervju med poddduon!

Läs mer

JUST WANNA HAVE SOME COLORFUL EARRINGS

Möt Ida Tengvall – designern bakom färgstarka POW

Vi har träffat Ida Tengvall, designern bakom det färgstarka smyckevarumärket POW. Det är ingen tvekan om att POW är de örhängen med mest wow – effekt. Kraftfulla och färgstarka örhängen som Ida hoppas kan inspirera kvinnor att uttrycka sin inre power genom. Idas vision och dröm är tydlig men bakom varje färgstarkt par finns också många arbetstimmar och utmaningar. Vi pratar dels om hur Ida fick idén till POW, hur hon vågade satsa, men också vad som varit tuffast och vad det är som gör att hon orkar fortsätta framåt.

Läs mer

Just Wanna read more about nice people