2019-12-03

En weekend hos Hornbækhus!

weekendtips: Hornbækhus

Hej från Hornbækshus, detta ljuvliga ställe över sundet! En av de bättre weekendupplevelserna jag haft på länge!

weekendtips: Hornbækhus weekendtips: Hornbækhus

Fyllt av Svenskt Tenn, danska klassiker och handplockade loppisfynd. Enkelt och opretentiöst (om man kan använda det i samma mening som Svenskt Tenn och danska design klassiker, hehe) men det var så varmt, ombonat och hemtrevligt. Framför allt så himla väl genomfört, in till sista listen och varende detalj var på sin plats. Bakom det hela står designbyrån FEN i Köpenhamn.

Trots att matsalen var ett enda stor rum, kändes det mysigt. Älskade de blåa gardinerna i olika längder. Ljusblå seglar snabbt upp till en inredningsfavorit.

weekendtips: Hornbækhus

Frukosten är enkel men god. Och det är väl konceptet rakt igenom. Inga avancerade hittepå grejer men rakt igenom bra grejer. Bra inredning, bra råvaror.

weekendtips: Hornbækhus

Man får en liten lista som man fyller i vad man önskar att äta till frukost sen kommer de in med allt. Väldigt mysigt!

weekendtips: Hornbækhus weekendtips: Hornbækhus

Matsalen vätter ut mot köket och alla rum är fint kopplade till varandra och hemtrevliga och sociala ytor.

weekendtips: Hornbækhus weekendtips: Hornbækhus weekendtips: Hornbækhus

Vi satt länge och åt frukost och njöt av det hela. Hornbæk är en sommarstad men det var så njutbart att få komma in i ett så här fint ställe som en kontrast till sjukt sorgliga november. Så även om Hornbæk var lite sömnigt kan jag verkligen rekommendera en weekend hit när som helst. Det är även här kvällsmaten serveras om man beställer det. Då äter man tillsammans allihopa vid långborden.

weekendtips: Hornbækhus weekendtips: Hornbækhus weekendtips: Hornbækhus

Från köket in i deras vardagsrum. Här beställde folk in vin i stora sällskap, skålade på tu man hand i champagne eller bara drack te framför brasan. Det är förresten grundaren av lågprisbutiken Tiger som äger stället och investerat 25 miljoner kronor för att renovera och inreda stället, med en vision om ett “socialt hotell”, men även med en vision att vara ett ställe för lokalborna att ses på. Otippat, but I’m glad he did för blev verkligen fint och lyckat.

weekendtips: Hornbækhus

Och helt i stil med konceptet av hemma-känslan snarare än hotellkänslan så fanns ingen lobby eller disk. Utan istället möts man av ett stort inbjudande bord att slå sig ner vid om man vill.

Underbara detaljer, totalt oängsligt med sin flört till 90-talets glastrend.

weekendtips: Hornbækhus weekendtips: Hornbækhus

Fint med all det färgade glaset som kontrastrika detaljer.

Algot kände igen kudden hemifrån, hehe.

weekendtips: Hornbækhus

Och även om allt inte var ens personliga smak så var det så fint ändå. Hela stället var så välgjort att det inspirerande mig till att jobba på samma sätt. Ta stolthet i detaljerna osv. Bara en sån sak som att det var levande ljus tända hela tiden och färska blommor överallt. Inte ett trött öga, eller dumsnålhet någonstans.

weekendtips: Hornbækhus

Och överallt fanns Josef Frank.

weekendtips: Hornbækhus weekendtips: Hornbækhus

Älskar dessutom att detta ligger knappt två timmar från Malmö! Vi kom dit fredag kväll och åkte hem söndag. Precis lagom. Och även om det hade varit fint att komma när det var lite varmare och nyttja hela deras trädgård också, närheten till stranden osv, så var huset i sig en underbar upplevelse som får mina varmaste rekommendationer.

 

39

Kommentera

Anna

Var det ingen annan där? Jättefint verkligen.

midis

Hehe jo! Men lågsäsong har sina foto-fördelar! Dock var matsalen fyllt av söndagsmys och frukostfolk dagen därpå!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.