2019-12-14

Vinter i huset och inredningsplaner

Ett par år gamla bilder från huset i januari 2018, kolla vilken underbar vinterdag det var då. Minns att vi kastade oss i bilen, åkte till huset över dagen och åkte pulka på åkern som vi har framför huset. Det är en brant åker alltså, hehe. Det var helt orört när vi kom fram, bara några enkla spår från rådjuren. Typ något av det finaste jag sett.

Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om, men bilderna dök upp när jag letade efter andra. Eftersom jag dagdrömmer mycket nu kan tankarna inte låta bli att vandra hit också. Speciellt när vi äntligen beställt tapeter till huset och bokat en målare som ska hjälpa oss efter julen! Så glad för det. Innan oss bodde där några Stockholmare som tagit hand om huset fint men allting är…vitt. Och jag längtar efter något annat. Men eftersom vi visste att vi skulle behöva renovera taket vågade vi inte lägga pengar på massa tapeter utan att veta hur mycket insidan på ovanvåningen skulle ta skada av att byta tak. Men nu så. Vi har egentligen inte gjort speciellt mycket i huset, inga snabba renoveringar – men fortfarande en del stora drömmar.

Här är en bit av det stora vardagsrummet. Huset är som sagt fint omhändertaget och mycket mer varsamt renoverat än vad det såg ut att vara på de väldigt ljusa mäklarbilderna. Trodde det skulle vara sönderrenoverat och jag  avfärdadehuset innan vi åkte dit pga det men Anton övertalade mig och väl på plats föll vi direkt. Det var drömmen. Men med det sagt – så fanns det utrymme för personliga preferenser, renoveringar och lite mer värme i det väldigt gamla huset. Det handlar mest om kosmetika men ändå. Det gör ju sitt. I detta rummet drömmer jag om att slipa golven och låta träet ta för sig, istället för att ha det målat. Vill även gärna måla väggarna men kan inte bestämma mig alls. Ibland tar det så fasligt lång tid att få in en känsla och bild i huvudet. Men efter det brukar det gå snabbt. Tror även jag ska måla om byrån som jag hittade på loppis, färgen blev en aning för gäll, men samtidigt var den så sjukt jobbig att måla. Vi får se vad energin tillåter.

Såhär ser det ut bakom där Algot står på förra bilden. Det är alltså ett stort allrum med både soffhörna och matbord i samma rum. En anledning till att det är svårt att bestämma färg. Det ska passa ihop med så mycket. Men tankarna går till någon ljusare pastellfärg. Gul? Eller ljusblå kanske? Förslag? Shoot! Huset badar i sol på fina dagar men kan också vara ganska mörkt när regnet aldrig slutar eller tidigt / sent på säsongerna. Kanske därför allt är vitt? Vill ju behålla den ljusa känslan men göra det mer ombonat och mer som oss. Här kommer det nog också åka upp en hylla i ljust trä.

Vårt fina lilla kök där vi fått trolla fram förvaring. Här drömmer vi om att kolla vad som är under de fula skivorna i taket och plocka fram balkarna även här. Det är dock ett större projekt. Så vi kanske målar lite först. Velar mellan rosa och gult här inne. Ska plocka fram lite inspirationsbilder, så ni får se.

Mmmm. Annars är ju det härliga med huset att man är ute så mycket. Men frågan är hur mycket man hinner och orkar i trädgården kommande år. För oss skiljer sig verkligen åren åt i huset och vad man fokuserar på. Stört omöjligt att hinna allt, så lika bra att låta bli för helt plötsligt hetsar man på ett ställe som ska handla om precis tvärtom.

Och så köket. Det är som sagt ett fint och charmigt litet hus. Men gammalt. Ibland när vi hyrt ut det har vi fått feedbacken att det är “smutsigt”. Men så är det i så pass gamla hus, massvis av skavanker som inte går att städa bort hur mycket man än försöker. Vill man ha nytt, superlyx och totalrenoverat är inte detta det huset. Men i alla fall. Lite färg och uppfräschningar har inget hus dött av. Målar vi inte väggarna i köket kanske jag går loss på luckorna. Då blir det ljusblått i alla fall, för det har jag hittat på insidan av någon av luckorna och är väldigt sugen på att plocka in ljusblått någonstans i inredningen.

Men först: tapeter!

19

Kommentera

Sandy

Wow vad fint!

midis

Tack Sandy!! Kom förbi i sommar if in bjäre!

Så kul att läsa lite tankar och planer framöver! Är övertygad om att det kommer bli strålande vad ni än gör. Och så himla fint att ha varit hos er i somras <3

midis

Hoppas vi kan göra om det till sommaren igen!!! Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.