2017-11-26

Veckan som gick, rejäla vänskaper och trots

Jag har fikat på ABsmåland. 67 kr för en lussebullar och en cappuccino, dyrt kan man tycka. Men billigare än att hyra kontor och dom är väldigt generösa med hur länge man får sitta där. Och sitt wi-fi. Inte alla i stan som är det.

Ljuvliga sängkläder i favoritfärgerna. Påminner mig om sommarhuset. Köpte ju rosa linnesängkläder från HM i somras.

Gick upp på deras ovanvåning som fungerar som en ateljé-worskshop-event-stora-möbler-yta. Ändå fantastiskt att sånahär konceptbutiker får det att fungera i den utdöende city-handeln. Men hemligheten ligger väl just i det. Att det är mer än bara en butik. Kan tänkta mig att konceptet och upplevelsen är ännu viktigare idag, för den kan man ju inte gå och klicka hem billigare.

Cyklade i ösregn till min pilates som jag börjat på igen. Älskar det.

Algot var hemma och var grinig. Men det var ganska mysigt. Vi glodde på TV, gick och hämtade paket och åt glass i ösregn. Why not. Mest för att jag orkade inte ta fajten. Han stod och skrek vid frysdisken medan jag la upp varor på rullbandet. Och jag som skrek över huvudet på en rad människor “duuuu skaaaaaa få aaaaalgoooooot, jag ska baaaaaaraaa“. En kille tröttnade rejält och frågade barsk “vilken ska han ha” och gick och tog en piggelin till Algot. Visste inte om jag skulle tacka honom, slå honom eller lägga mig ner och böla.

Algot sprang fram och tillbaka till dörren. Ville hämta mormor, farmor, farfar. Ylade rakt upp i luften “faaaaa faaaaaa va e duuuuu“. Sen kom hans faster Vera och jag han knappt ta på mig ytterjackan innan han sa “hej då mama, ses sen” och gav mig en slängpuss. Så konstigt ibland att tänka på att han har ett helt liv utan mig. Ett liv fullt av relationer som inte är beroende av mig. Väldigt fint. Och tryggt.

Traskade ner på stan för att möte upp Lina. Men var lite tidig så passade på att gå inom Miloii och dog lite över dessa skor från Ganni. Hoppas dom kommer på rea lagom till våren. Skulle kännas mer rimligt för dom är helt underbara men tyvärr en aning orealistisk sko i min vardag.

Vi åt middag på MJs! Maten var god! Vinet gott! Och drinkarna är goda! Plus att det är det stället i stan där man får absolut mest känsla av att vara någon annanstans. Härligt ändå.

Jag har bara känt Lina i knappt ett år men vilket år! Första gången jag träffade Lina och en kompis frågade hur fikan gick svarade jag med att säga “Bra! Hon svär“.  Vi lärde ju känna varandra genom Instagram och enda nackdelen med att följa någon där är att en person lätt blir endimensionell. Min poäng då var och är och varför det är så lätt att bli kompisförälskad i Lina är helt enkelt för hon är rejäl. En rejäl person – inga ursäkter eller inga omskrivningar. Vilket jag gillar väldigt mycket. Jag får ofta höra saker som att första intrycket av mig är “ärlig” och  “framåt” osv. Vilket ofta sägs i ett lätt negativt sken. Antar att det är för att jag inte nickar och ler som en idiot, att jag har lätt sarkastisk humor, pratar högt och tar mycket plats. Men jag antar och tänker också att jag har mitt kön emot mig. När en man är “ärlig” och “framåt” sägs det sällan med en dålig eftersmak i munnen och mannen skäms aldrig. Och det gör jag aldrig med Lina heller. Vilket jag tycker är en jävligt bra grund i en vänskap.

Toalettselfie! Mest för att det tillhör ovanligheterna i den här bloggen.

Jag har handlat blommor och kände ett sting av jul till sist. Älskar hyacinter. Och rosa. Bra kombination.

Sen har jag hängt med Algot som varit på ett helt sajko humör den senaste veckan. Han fick exempelvis totalt hjärnkollaps när jag tog på mig min mössa. Stod och skrekgrät att jag skulle ta av den. Och vägrade resa på sig innan jag tog av den. Vilket påminner mig om den andra grejen han börjat med. Att han blir helt slapp i kroppen när man ska klä på honom. Han blir som en vattenslang utan vatten. Vägrar stå på benen. Släpper jag honom ramlar han ihop som en svart sopsäck. Väldigt charmigt.

 

Förresten! Vad tycker ni om dessa mobilbilder-inlägg-från-veckan? Det är sätt för mig att ge en nyanserad bild av livet som är här i bloggen. Jag orkar inte leva ett vardagslivet 100% med systemkameran. Och den här bloggen måste få följa mig lika mycket som jag den. Om ni förstår vad jag menar? Hojta gärna en tanke eller två!

Puss!

0

Kommentera

Jenny

Älskar mobilbilderna! Skönt avslappnat och som på riktigt liksom!

Christin

Åh va bra!! PRECIS så som jag vill att det skulle vara – och inte bara i mitt huvud! Tack snälla!! Kram!

Jag gillar också inslaget av mobilbilder. Du är ju så noggrann även när du visar ärlighet, haha. Allt funkar! PS tänkte tanken av att ha barn idag när jag var på iskall julmarknad och det var kö till precis allt och jag bara föreställde mig att mina kommer skrika efter saker och jag kommer få hjärnkollaps i kön, hahah. Heja på din kämpe!

Christin

Du din goding! Tack! Inte minst för det sista. En värmande tanke och medömkan när man behöver den som mest. Puss!

Tänkte inte ens på att det var mobilbilder, mysigt att hänga med på din dag! 🙂

Christin

Sandra!!! Tack!! Du gör mig glad! KRAM!!

jag säger också tummen upp för mobilbilder! jag förstår precis vad du menar med systemkamera och telefonen, och tycker helt klart att telefonen ska få hänga med så att bloggen också kan göra det.

förresten! är ab småland ditt bästa fik för att jobba (krav på wifi, hehe)? jag tänkte att jag skulle försöka sitta på lite fik framöver, både för att plugga och jobba med bloggen, men jag har så dålig koll på bilda ställen som är bra. har du några tips?

Christin

Åh ja! Tack för feedback!! Blir glad! Jag går nästan alltid till ABsmåland när jag ska jobba och inte vill sitta hemma. Generösa ytor och generöst wi-fi! Inte den godaste fikan i stan men kaffet är helt okej. Passar på att ta ställen Noir för möten med riktiga personer och inte datorn. Många caféet ogillar när man drar fram datorn! Mich förresten!! Säg till för fanken så kan vi göra varandra sällskap när vi jobbar ju!!!

Jag älskar mobilbilderna! Och din nyanser. Heja heja!

Christin

Tack fina Malin, det värmer!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.