2017-07-24

Våra första dagar Frankrike, badunge och 11 rätters middag

Jag tog typ 300 bilder per dag när vi var i Frankrike. Så nu river vi av dom första dagarna. Vi kom en torsdag, jäkligt redo för en solig semestervecka. Vi kom fram till en nybliven 30åring – därav ankorna! Ja. Jag vet. Flamingos men Algot kan bara säga anka.

Vaaaaattttteeeeeeeeeeen, skrek Algot och la sig vid poolkanten.

Där låg han och drömde om när han äntligen skulle få bada.

Badvakten.

Äntligen! Den här ungen alltså. Kan bada precis hela dagarna.

Livet!

Fick glass typ varje dag. Glasch, säger han direkt efter han badat. Två år och kan redan semesterkonceptet. Och det var typ det vi gjorde vår första dag. Badade och åt glass.

Andra dagen spenderade vi förmiddagen i poolen. Det här var en resa som inte nödvändigtvis var så Algot-anpassad. Så det gällde att leka intensivt med honom de tillfällen som gavs. När benen till sist vek sig stack vi ner till stranden och en foodtruck som vi hört talas om.

Beställde friterad bläckfisk och en poker bowl, två glas vin. When in France.

Glatt gäng!

Någon annan beställde hamburgare. Allt var väldigt gott.

Till utsikt hade vi det här. Så otroligt vackert.

När Algot vaknat promenerade vi vidare några hundra meter.

Astrid var med.

Badet i honom tar aldrig slut!

Vi gick förbi sånthär.

Gänget!

Något förvånande är att han älskar stranden näääästan lika mycket som vattnet. Så där ligger han och rullar runt en stund.

Snygga kompisar!

Efter en eftermiddagsvila och ombyte på rummet gick vi hem till Nils och Cornelia igen. Detta är Nils mammas vardagsrum. Vi hängde här mycket och sov mest på hotellet.

Hängde inne en stund så Algot inte skulle få solsting.

I köket stod Anton och Nils tillsammans med en väldigt fransk kock. Det var Frankrikes nationaldag och en vän till Familjen Baltazar skulle laga 11 rätter till oss.

Havskräftor som blev till en soppa sen!

Såhär satt jag medan Algot kolla på Ipaden. Man måste muta honom för att få en lugn stund ibland. För att han inte springa ut på balkongen och klättra som en apa eller klappa på diverse buddhastatyer i porslin. Svetten alltså.

Det blev en chokladgrej till efterrätt.

Lax från Skottland. Det från Norge var tydligen skräp.

Knivmusslor, så jäkla gott! En favorit!

Sen la sig kvällen över middagsbordet. Vi började äta kl 21. Det var lite krångligt och stundvis extremt utmanande att anpassa sig och Algot till de franska tiderna. Men det glömde man snabbt när man väl satt vid bordet. Fram till nästa dag. Och så höll vi på.

Johanna och Cornelia, hej finsar!

Det var så himla mycket tryffel på den här middagen. Här var ägg som kokats i tryffel, med tryffelsås och en liten tryffelbit på toppen som “blev över”.

Just den här kvällen somnade Algot som en ängel i sin vagn precis innan rätt nummer två serverades och sen sov han fram till 08.30 nästa dag. Då blir man nästan gråtfärdig. Att få sitta ner en hel middag till mitt i natten, få prata ostört och livligt och sen dessutom få sovmorgon. En på miljonen alltså.

Men en sovmorgon är aldrig någon garanti så vid ett tiden tackade vi för den helt otroligt goda maten och fantastiskt generösa kvällen.

0

Kommentera

11 rätter OMG!! Jag älskar musslor, men har missat knivmusslorna. De måste jag prova. Glass och bad två viktiga ingredienser på en semester☺️

Christin

Det var helt koko!!! Men SÅ gott. Kan verkligen rekommendera beställa knivmusslor när chansen ges. SÅ gott. Kram!

Glass-gifen <3

Christin

älskar hur han njuter när han äter glass!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.