2020-05-30

Utflykt till Rydebäck & kompisar

Idag har vi varit i Rydebäck och hälsat på min kompis Emelie! Vi är så trötta stundvis så klockorna stannar men ändå tycker jag samma trötthet blir bättre av att göra något när hela familjen är ledig. Det blir bättre stämning och det är härligt att komma hem efter att ha gjort något. Och så värmer det hjärtat när man får träffa kompisar. Och dessutom är det enkelt att åka till Rydebäck med tåget från Malmö.

Jag är urusel på att hitta eller förstå vart jag är i förhållande till vad. Men Emelie går hela tiden nya vägar så jag skyller på henne att jag inte hittar. Men det är också kul för man får ju se mycket och Rydebäck är verkligen fint på sina håll.

Extra härligt är förstås att havet är så nära. Det är en härlig strand där. Förra året var vi där och badade – ett tips till nu i sommar när man får hitta på mycket close to home. Denna sommaren blir ju nog inte som den brukar ändå. Igår var jag så himla sur när Danmark inte verkar vilja öppna upp mot Sverige. Men då har jag lovat mig själv att vi ska se desto mer av Skåne.

Emelie har en son som heter Ebbot och är precis ett år yngre än Algot. Båda älskar Paw Patrole och studsmattor så det är perfekt.

Vi köpte glass vid den rosa glasskiosken som ligger precis vid havet. Algot var fin i sin tröja från Monsieur Mini.

Vi satte oss en stund på stranden och det var så härligt att komma ner till havet. Det händer alltid något i kroppen på mig när jag känner sand under fötterna. Och i havsdoften finns fina minnen. Jag har nog alltid mått bra vid havet.

Algot och Ebbot badade faktiskt lite. Väldigt söta ihop och jag tycker det är så mysigt att se våra barn leka ihop. Jag och Emelie har känt varandra sen gymnasiet och har upplevt halva livet ihop. Minns när vi drog till Thailand och flygvärdinnan tittade oroligt på oss och sa “ska ni åka dit….själva?” Tänk som vi levt och överlevt. Blir helt darrig när jag tänker på när våra döttrar blir så stora.

Tyckte i alla fall vi var så fina i alla våra mönster. Emelies kjol från Lindex, Iduns keps från Arket och min favoritkjol från Lovechild 1979.

Idun blir så glad när hon vaknar och få vara med. Idun älskar verkligen att leva.

Mmm, doften av sommar. Jag växte upp vid havet så denna doft sitter i nerverna på mig.

Och detta är Emelies minsta Signe. Men som nog känner sig stor när Idun är med för hon är så himla himla gullig mot henne. Håller handen, ger nappen och allmänt myser. Hoppas det håller en lifetime.

Hej från stranden. Idag har varit en ganska enkel men härlig dag. Jag tänker att det får vara ledorden i sommar.

Som jag ändå ser så himla mycket framemot. Vi har äntligen leasat en bil (vi har varit med bilpool innan) så att vi blir lite mer fria att ta oss ställen i sommar. För det är precis såhär jag hoppas sommaren ska bli. Att vi umgås mycket, skickar iväg ett sms “är ni hemma?”, bjuder varandra på en enkel kaffe eller bara slukar en glass ihop, att folk kommer förbi oss i huset och att man ibland säger “stannar ni till kvällsmat också”. Vissa delar av sommaren kanske bli inställt men om det öppnar upp för mer spontant häng och mer tid så är det himla fint. 

34

Kommentera

Fia

Åh ser ju så mysigt ut. Vilket gäng.

midis

Så fint gäng att få följa åts med ibland <3

jennybrandtgronberg

blev tårögd av bilden där Signe håller Iduns lilla hand. Viola heter Signe i andra namn efter min mormors syster.
Så fint

Eva

Skulle precis kommentera samma sak! Visst blir man? Gaaah så fint.

midis

Så rent och fint <3

midis

Fin stund <3

Erika

Ha ha, jag är också sur över danskarnas stängda gräns. Men jag tänker/hoppas att Malmö kommun och Köpenhamn kommer komma fram till något, så att vi från Malmö får åka över iaf.

midis

Hoppas!! Jag har inte släppt tanken på DK i sommar helt ia bla fall!

Emelie

Så himla mysig dag! Så glad för er ❤️

midis

Puss, dito <3 Ses snart igen!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.