2019-08-06

Turista hemma

Malmö Malmö Malmö Malmö, jag har inte varit så snäll mot dig i sommar. Varit väldigt väldigt väldigt trött på stan. Klagat på hemma. Och visst kan hemma ibland vara förknippat med ansvar, ekorrhjulet, sysslor, tristess och inte lika mycket kul. Ibland behöver man ett par nya glasögon helt enkelt. Så en dag tog vi tåget till Hyllie och åkte till en helt ny lekplats. Bestämde oss för att semestra i vår egen stad. Hade vi varit i Paris och googlat “lekplats” och hamnat på något liknande ställe hade vi kallat det äventyr.

På semester tar jag alltid med min piffigaste garderob, så jag letade fram det mest färgstarka jag hade. För att det är sommar och semester en liten stund till.

Precis vid vattentornet vid Hylle ligger alltså Hyllie Vattenpark. Mitt i all betong ligger flera roliga vattenstationer och barnen sprang runt i badkläder. Succé! Kanske inte det mest natursköna området med desto roligare! Och en eloge till Malmö stad för sina fantastiskt tema-lekplatser som finns runt om i hela stan. I närheten av vattenparken ska det också finnas en äventyrslekplats, men den hann vi inte till innan alla blev hungriga, eftersom vi stannade här så länge.

Sen gick vi hem en sväng, fantiserade att vi vilade på hotellrummet innan vi gick ut igen. Här hjälpte semestertanken till. Stundvis har jag rätt lätt att tänka “äh skitsamma” (speciellt som gravid) och stanna hemma, men är man iväg på semester vill man ju maxa alla dagar, njuta och uppleva. Säkerligen har man bokat resturang någonstans. Så det gjorde vi. Eller bestämde oss för att gå till Bastard när de öppnar kl 17 i alla fall. Innan dess köpte vi en kaffe och gick till “tåglekplatsen” som ligger i Slottsparken. Extra mysig på hösten, tycker jag men även finfin på sommaren. Bra när man vill ha skugga! Och så kan man äta lunch eller fika vid Slottsträdgården.

Klockan 17 hängde vi på låset till Bastard. Här har jag inte varit på länge, jag blev helt enkelt lite trött på det. Och så tycker jag det är tråkigt att det är så svårt att få bord om man inte bokar i förväg. Tur att man är barnfamiljig nu då och äter tidigt.

Supermysig innegård där de har servering på sommaren, innan var det bara pizzor men  nu kan man beställa hela menyn. Deras drinkar är förresten bäst, även utan alkohol visade det sig.

Maten är också såklart väldigt god även om det är allt annat än spagetti och köttfärsås, hehe. Men himla mysigt var det i alla fall och sen gick vi hem i en ljummen Malmönatt (halv sju på kvällen, haha) och somnade gott. Glad för våra nya hemma-glasögon.

34

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.