2018-05-05

Tulpaner, Mcdonalds och en bilaga

Förra helgen blommande tulpanerna. Några som jag planterade i höstas men även min rabatt från året innan kom upp igen. Trots att hon i butiken suckade tröttsamt att de nya lökarna bara blommar ett år. De härdiga, gammaldags var ett minne från förr. Jag var i alla fall inspirerad av de här rabatterna.

Men titta så fint. Kanske är tricket att plantera så många att rådjuren hinner bli mätta för även om en del var uppätna fanns många kvar.

Det blåste en del i vår lilla dal, vilket tillhör ovanligheterna. Det är nästan alltid vindstilla här, det är verkligen vår egna lilla värld här.

Så otrolig fint när solen står på och lyser upp tulpanerna som små neonskyltar. Kunde inte låta bli att ta in en liten bukett, det är trots allt en liten dröm som går i uppfyllelse.

Dagen därpå var det molnigt och småregnigt men det är något med det här stället som gör att man alltid letar sig ut en stund ändå. I stan blir det sånt jäkla projekt att ta sig ut, så det gör man knappt vid regn. Men här är det något annat. Fin kontrast.

Algot har förstås också fått ett par snickarbyxor. Huset blir verkligen roligare ju äldre han blir. När vi köpte huset och han knappt var ett panikgrät han så fort han nuddade gräset. Skönt att vissa saker ändras.

Och så skulle jag fångad på bild när huset ska vara med i sin första tidning. En enkel sida i en bilaga men ändå, har ju inte riktigt släppt in någon här än. Men nu vågar jag mig på det också. Lite läskigt ändå eftersom trädgård och stugliv är helt nytt för mig.

Tulpaner jag satte i höstas. Testar mitt trick med att blanda tulpaner med påskliljor eftersom rådjuren inte äter påskoljor. Och så tycker jag det är så fint när man blandar färg och form i rabatten, helt utanför konstens alla regler säkert. Det är skönt med att vara novis, man kan inte reglerna.

Och så var vårt batteri till gräsklipparen sönder. Alltid är det något här på landet. Så Algot och Anton åkte iväg och åt hamburgare och köpte batteri. Nu är McDonalds även inkörd i den här lilla personen. Det är ju absolut inte enligt alla regler, men jag vet inte. Det väcker ändå barndomsminnen hos mig.

Snart blommar alla äppelodlingarna och de gamla rävarna på vår tomt. Hoppas jag inte missar hela kalaset. Vi åker dit igen nästa helg, hoppas dom håller tills dess. Annars är jag pepp på att tapetsera vår hall. Det var allt för nu!

2

Kommentera

Karin K

Otroligt fin blandad rabatt!

Christin

Tack! Ett roligt (och helt nytt) ställe att lägga son kreativitet på!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.