2021-05-28

Tre goda!

Ost & vänner ska tydligen stänga. Tråkigt eftersom det är riktigt härlig trio på Östra Rönneholmsvägen med bageri, ostbutik och ett charkuteri. Jag köpte denna osten förra veckan (eller var det veckan dessförinnan?) när jag tyckte vardagen kändes för trist och omständig. Sen var det rätt omständigt att stå i corona-kö med en 6-åring och en 1-åring men kvällen med Anton blev mysig. God ost, eventuellt att möglet var lite för mögligt.

Vi drack vår hemmagjorda äpplecider till. Inte perfekt men ändå något väldigt härligt med att dricka något man gjort själv. Jag säger vi, men jag menar nog Anton och vår kompis Gudmund. Gudmund tar alltid så roliga intiativ och väldigt handlingskraftig. Vilket är extra härligt i en tid då det är alltid enklast att skita i både ostbutiken och cidern. Men så blir det mysigt till sist och inte minst – fina minnen.

Vi åt fisksoppa samma dag. Vi har alltid fryst lax hemma och ibland tar jag bara fram 4 filéer utan någon plan med det blir alltid något gott av det. Fisksoppa var enkelt (iaf enligt Anton), men annars häller vi färdigsås på och stället in i ugnen eller bara kokar potatis och gröna räntor till. Bra snabbmat utan att vara snabbmat. På tal om mat – idag åker jag till Ystad för att äta och dricka med denna stjärnan, som också precis lanserat en hemsida för vinintresserade btw. Följ gärna våra dag här! 

26

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.