2017-08-28

Tre bra podcasts om sociala medier och varumärken

Tre bra podcasts om sociala medier och varumärken

Bildkälla: här

För den som inte vet så är jag ju utbildad kommunikatör. Har alltid älskat internet och digital kommunikation. Blir ofta kallad för nörd eftersom jag gillar att läsa på och djupdyka in i digitala kulturer och fenomen. Men sen igen så är det ju också lite mitt jobb, att ha koll. Jag letar såklart information lite varstans och man behöver inte leta speciellt länge innan man hittar väldigt mycket. Men det finns tre poddar jag alltid återvänder till som jag tänkte tipsa om. Kanske sparkar jag in öppna dörrar, men äh, håll i hatten!

  1. Social by Default: Matnyttiga och spännande inlägg om vad som händer i och med sociala medier och vad det har för eventuell påverkan på hur vi använder dom. Vad man som privat person eller företag ska tänka på. Tipsar också alltid om andra bra saker eller kunniga personer att läsa om, höra på och kolla in. Bästa och proffsigaste podden om sociala medier idag, tycker jag.
  2. Digital snack: En lättare version av ovanstående. Varje avsnitt har väldigt tydliga ämnen, vilket jag gillar. Diskuterar sociala medier på ett väldigt lättillgängligt sätt, ibland kanske lite väl grundläggande men kanske blir jag lite hemmablind som använt väldigt mycket sociala medier, väldigt länge. Det har ju inte alla. Det är korta avsnitt, vilket jag också gillar. En snabb uppdatering om sociala medier, helt enkelt. Intervjuar ofta bra och sakkunniga personer!
  3. Varumärkespodden: Nu har i och för sig inte den här podden blivit uppdaterad sen April, men ändå. Finns flera bra avsnitt i arkivet. Och även om man inte har eller är ett asstort, globalt företag så älskar jag verkligen att lyssna på de olika intervjuerna där dom diskuterar vad som gjort just det varumärket framgångsrikt, vilka problem dom har haft (eller har!) och hur dom tänker kring sitt varumärke.

Det var allt för idag! Glad måndag!

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.