2021-05-31

Traditioner smadroner

Innan jag blev förkyld igen hann jag göra ett fotojobb, denna gången hjälpte jag Karin med lanseringsbilder till hennes sommarlåda. Jag köpte lite blommor på torget för att skapa sommarkänsla när maj gjorde en besviken. Men det gjorde inte Annika på torget som har haft roligt utbud de senaste par gångerna jag varit där!

Det doftade gott på kontoret. Jag saknar att gå till kontoret. Denna våren blev allt upp och ner och jag har inte varit där så mycket. Men det är skönt att ha ett ställe att gå till när man behöver. Kolla så fint vi har det!

På kvällen mötte jag upp Anton vid St:knut. Han hade bokat bord på Bouchon och frågat våra kompisar om dom kunde passa barnen ett par timmar. Det var så extremt himla skönt att inte vara involverad i någon slags planering. Jag har känt mig extremt trött på extraknäcket det ibland innebär att vara kvinna.

Vi åt klassisk, god fransk mat. Vi hade en sådär upplevelse på samma resturang för ett par år sen (kom senare fram till att med ett par år så menar vi typ 5 år) och inte gett det en ärlig chans sen dess. Men så tittade Karin förvånat på mig tvärsöver skrivbordet och berättade att de har en utmärkt vinlista. Så nu vet ni!

Jag åt en supergod efterrätt med choklad och kola. Jag gillar superduper klassiska efterrätter, så denna gjorde mig glad. Tradition kan man hålla till efterrätter istället för till könsroller.

Det blommade så ljuvligt fint på gården när vi kom hem. Det var den 17:e maj, det minns jag för det är vår bröllopsdag. Vår gård är helt underbar på våren. Undra om vi hinner med en vår till i denna lägenhet? Om vi bortser från att vi under inga omständigheter skulle mäkta med en flytt just nu, så känner vi oss helt villrådiga över VART vi ens skulle vilja flytta. Corona kanske tog kål på hela kulturbranschen, men bostadspriserna skrattar hela vägen till banken.

Det hjälper att stirra upp i trädkronan när hjärnan går på högvarv.

Och jag känner att marken under fötterna skakar lite. Kanske är det för att jag blev förkyld för andra gången på två (!) veckor, listan på mina covid-test ser minst sagt deppig ut på 1177 men som tur är har jag “bara” fått vanliga förkylningsvirus. Eller så är det bara så det blir när man lämnar en vår av stora beslut bakom sig.

40

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.