2021-01-16

Tänk om januari alltid var såhär fin

Det är såhär januari ska kännas. Jag studsade fram snabbare än Algot när vi kom fram. Det är trots allt barnsligt kul med snö och så är det som att någon tänder ljuset. Upp och hoppa, dags att vakna!

Det är inte många gånger vi upplevt huset i denna vinterkostymen, men jisses så underbart det är. Huset är egentligen inte vinteranpassat som så, men innan oss var detta en familjegård och bebott året runt. Man får pälsa på sig bara helt enkelt. Och ja, huset är såhär snett!

Algot med ett stadigt grepp runt sin iPad. Det senaste året har han blivit så stor. Säger roliga grejer, blivit extremt lång och blivit väldigt finurlig. Han kontrar snyggt många gånger per dag. En gång när jag tjatade surt på honom ändrade han taktik abrupt. Blev ljuv i rösten och sa “mamma du vet den tjejen vi träffade innan. Hon var så himla trevlig“. Jag hinner bli förvånad men innan jag hinner svara honom lägger han till…..”det borde du också försöka vara” och går ut ur rummet. Ridå!

Vi köpte ju huset när Algot var i Iduns ålder. Och det är spännande att åka hit med en bebis för även fast det ibland bara går några veckor mellan så har de lärt sig helt nya grejer. Växt ett par centimeter och kan helt plötsligt kan de klättra upp i soffan.

Köpte ett par nya lampor till vårt skaffer. Det är toalettdörren där, så lite ologiskt. Men i ett gammalt hus från 1800-talet så var man trolla fram förvaring. Kökssoffan är från Carl Malmsten och ett himl bra loppisfynd.

Och lyxen att idag vakna till ännu en solig dag. När det är så här så känns säsongskiftena otroligt härligt.

När vi kom upp hann jag sakna jullovet lite. Det var så otroligt mysigt och långsamt. Vardagen går snabbt när den är igång. Idun har fyllt ett, vi har snart haft två fina helgen som jag inte hunnit visa och massa tankar i huvudet som vill ut. Men jag somnar framför TV:n varje kväll.

Lilla Idun som snart ska ut och sover i minus sex grader. Knappt så Algot har hunnit uppleva det. Man får säga att Iduns första år har på många sätt intensiva. Allting känns så annorlunda.

34

Kommentera

Anna María

Haha! Algot, vilken kommentar! Och så himla fin huset är i vinterskrud.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.