2019-09-01

Strandliv, jobbhäng och olika graviditeter

Augusti augusti augusti. Vilka tvära kast. Både vädermässigt men också från semesterlunk till snabbt in i jobbtakten igen. Jag var lite nervös får att jag skulle ha glömt hur man gör (jobbar) men även om det varit högtryck på alla fronter så har det varit kul. Nu kan temperaturen hålla sig runt 17-20 grader så man kan springa runt såhär hela dagarna och vara vid sina sinnes fulla bruk (typ). Bara ben men med strumpor och kanske en jacka. Lite av varje. Typ så jag vill att arbetshösten ska vara också.

Har också hunnit fylla år! Anton lagade lyxig frukost till mig och när jag tjoade “gud vad gott” var det som att luften stod still i tio minuter innan Anton försiktigt sa “det är färdigköpt sås“. Men alltså, mer köpt sås åt folket! Det är så man pallar. Alltså jag skiter verkligen i så mycket nu. Jag har slutat träna för det hinner jag inte just nu, tvätthögen växer och kylen ekar. Deppigt och går jag in i känslan kan jag bli stressad över det. Så jag stänger kylen, sätter på en serie och äter den färdigköpta såsen. Det finns en tid för allt i livet. Även om det ibland känns som en evighet till januari så går det snabbt innan en ny tid börjar.

Jag hade också en födelsedagsmiddag! La salt i ett snäckskal och satte på bordet. Enkelt och festligt knep till en dukning. Hittas med fördel på loppis, så håll ögonen öppna!

Med värmen åkte vi till stranden förra helgen. Anton har tagit varje eftermiddagspass på vardagarna med Algot och åkt ner till stranden efter förskolan nu när det varit så varmt. En känsla jag heller inte försöker gå in i för mycket: allt jag missar med Algot. Men jag orkar inte jobba, fullt ös på hemmaplan och 32 graders värme. Så jag tittade på tv medan dom fångade sommaren. Men ibland blir jag ledsen över vad jag missar. Tur att livet förhoppningsvis är långt.

Men förra söndagen hängde jag med till Klagshamn. En favoritstrand i Malmö – precis som resten av stan tycker. Så himla mycket bilar, men en felparkering senare så fick vi tillgång till detta.

Algot är definitivt en sommarunge. Full fart framåt. Hur mycket energi kan en 4,5 åring ha egentligen? Ibland när han inte vill äta säger han “nej tack mamma, jag är full av energi ändå“. Jo tack.

Jag hittade en ljuvlig plats i skuggen. På med kepsen och sjönk djupt ner i sanden. Denna graviditet är så olik den jag hade med Algot. Lättare uppe i huvudet, känslomässigt och har inte lika mycket ångest (förutom på kvällarna och om jag sover ordentligt). När jag väntade Algot var jag – på pappret – jävla bra på att vara gravid. Jag var som mest vältränad när jag blev gravid, tränade till vecka 35, gick “bara” upp 14 kilo, var go och glad utåt och allt gick bra på förlossningen. Ändå mådde jag så sinnessjukt dåligt, hade så mycket ångest att det kunde svälja mig hel och hela mitt inre var som körd genom en köttkvarn. Denna gång vägde jag mer än någonsin när jag blev gravid (vägde mer än när jag födde Algot), har inte tränat en enda gång och orkar mindre rent fysiskt. Men insidan är mer intakt. Så jag upplever allt som lite lättare, fast det är tyngre och jag orkar mindre.

Och så har jag varit hemma hos Jenny där jag var med och stylade ett kommande reportage till tidningen Plaza. Blev så himla fint och så roligt att jobba med Jenny. Kul också att det börjar trilla in lite fler stylingjobb. Ett ben i företagandet som liksom växt fram av sig själv, som jag inte räknat med, men som visar sig vara väldigt roligt! Hojtar när tidningen är ute.

Och så var jag som bekant iväg på en kick-off med jobbet. Skriver jobbet för det är viktigt att poängtera ändå. Att det är i jobbsammanhang. Och även om det är fantastiskt, utvecklade och himla roligt och väldigt tacksamt att göra sånt här så ska det inte förväxlas med fritid nödvändigtvis. Vilket är lätt hänt, både för min omgivning och mig själv. Men förutom att det inte är ett och samma företag, utan flera olika som delar erfarenheter och skapar en gemenskap, så är det inte annorlunda än vilket kick-off och teambuilding grej som helst egentligen.

Kom tillbaka till stan i fredags och hann knappt vända i dörren innan det var dags att gå till nästa grej på Malmö Live. Kitchen and Table här i Malmö bjöd in till brunch tillsammans med Eddie Fisher. Himla fint anordnat! Deras helgbrunch har verkligen fått sig ett lyft! Älskar när man kan beställa in olika grejer istället för att det är buffé. Och så himla trevligt sällskap med andra kollegor i branschen. Malmö bubblar! 

Och till sist; JWHF Style Challenge lördagstema: friluftsliv. Älskar att det får lov att finnas massor med olika tolkningar. Jag knöt en scarf på väskan och körde på någon slags chic safari-style i en favoritklänning från Baum und Pferdgarten och förra året. Kanonkulan fick plats och allt.

 

25

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.