2019-10-21

Stockholm dag 2: Resturang Brillo, Humlegården och annat kul

 

Förra lördagen vaknade vi ju upp i Stockholm. Vi sov länge, åt frukost länge, hängde på hotellrummet länge, gick lite vilse och minns knappt hur tiden gick till lunch men älskar verkligen när vi är på semester och det blir så. Till sist hamnade vi här efter att ha fått fenomenala tips från Fia på Instagram (tack!). Restaurang Taverna Brillo – pasta, vin och fint. Allt man gillar i ett lunchställe. Tipsar alltså vidare!

Efter lunch gick vi till Humlegården som låg nästan precis bredvid resturangen. Att resa med barn funkar finfint om man justerar förväntningarna lite och anpassar aktiviteterna. Varannan butik, varannan park, typ.

Jag såg ut såhär! Eftersom jag är som ett vandrade element nuförtiden så behövdes ingen stickad tröja även om jag tänkt mig en festlig helrosa outfit. Det får bli en annan gång.

Trots lite småregn var det så otroligt fint. Känns som om hösten hade kommit lite längre uppe i Stockholm men sen kom vi hem och la märke till att hösten visst var i Malmö också. Antar bara att man är så upptagen med att skynda på genom vardagen att man glömmer lägga märke till årstiden på samma sätt.

Med en kaffe i handen och ett bananbröd i andra så var det rätt mysigt där på lekplatsen även för oss vuxna. Kanske ingen kulturupplevelse att hänga i granen men ack så livsbejakande. Älskar när Algot är glad.

Vilket han var efter att tålmodigt väntat på att en sånhär cykel skulle bli ledig. Det är så roligt att se honom navigera på lekplatsen, så listig och snabb och social. Ibland skrattade jag rakt ut i luften när han gjorde något kul eller listigt och trodde vi inte såg.

Sen kom solen och såhär glada blev vi allihopa!

Sen var det min tur! Vi gick ju till Svenskt Tenn och jag handlade en kudde jag trånat efter. Det blir liksom en helhetsupplevelse där inne eftersom det bara finns i Stockholm. Känns visserligen lite omodernt men blir ändå en härlig upplevelse väl på plats.

Sen gick jag hem och vilade på hotellet medan killarna gick till National museum och deras Villa Curiosa som är ett bra tips när man är i Stockholm med barn, men eftersom vi hade kvällsplaner var jag tvungen att gå hem och vila lite innan för att orka.

För våra kompisar från Malmö råkade vara i Stockholm precis samtidigt och bjöd in oss till middag i deras lägenhet som dom hyrt via airbnb, och vilken himla lägenhet då. Tänk att folk bor såhär. Algot fick dessutom äntligen både leka med en jämnårig och hade en springyta som aldrig förr. Förstå glädjetjuten.

Vi åt sushi i goda vänners lag, hade det mysigt och sen var jag så trött att jag knappt kunde stå upp. Men älskar ändå när sånt här sammanfaller och man råkar vara på semester samtidigt med sina kompisar för helt plötsligt har man fler minnen ihop bara sådär. Och hela den här dagen går verkligen direkt in i minnesbanken.

27

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.