2020-10-02

Louisiana och spa i Helsingör

spa I Helsingör Marienlyst

För en eller två söndagar sen så var jag i Danmark, det var precis innan Covid 19 börjat breda ut sig igen. 24 timmar med kompisar planerad sen länge och efterlängtad. Kajsa föreslog att vi skulle börja på Louisiana, vilket var en strålande idé. Hade inte varit där på…flera år? Nytt för Covid var att man skulle boka en tid, annars som vanligt.

Just nu är en utställning med fantastiska kvinnor genom historien. En efterlängtad utställning, minst sagt. För vilka briljanta kvinnor det funnits där all along.

spa I Helsingör Marienlyst

Hej från mig!

spa I Helsingör Marienlyst

Och fick äntligen få in i det här rummet man sett florera på sociala medier. Man förstår varför. Det var lika kul IRL.

spa I Helsingör Marienlyst

Och så tycker jag Louisiana är så snyggt. Till och med vägen till toaletterna.

spa I Helsingör Marienlyst

Det var typ ovant att vara vid så mycket folk. Danskarna är ju roliga ändå för munskydd och tidbokning till trots så var där rätt mycket folk ändå.

spa I Helsingör Marienlyst

Åt god mat i restaurangen och sen köpte vi lite grejer i shoppen. Jag föll för ett litografi men en konstinvestering är inte helt prioriterad just nu. Även om jag aldrig ångrat de dyrare grejerna som hänger på våra väggar.

spa I Helsingör Marienlyst

Och så tuffade vi vidare till slutdestinationen – spaet i Helsingör. Marienlyst! Kajsa och Marie hade varit där innan och jag var nyfiken på att kolla in läget. Speciellt sen det numera ingår i ESS Group (alltså samma koncern som har exempelvis Ystad Saltsjöbad, MJ’s osv).

spa I Helsingör Marienlyst

Och i det stora hela tycker jag det var riktigt härligt. Det fick sig en törn av munskydd och covid-begränsade menyer men mest njöt jag av dansk, opretentiöst charm (alltså att en och annan sliten matta hade behövts uppdateras).

Och spa:et var mysigt, enkelt och tillräckligt. 3 olika bastuar, en stor pool och två ute. Och så havet förstås. Kanske var det det som slog mig mest – att spa:et ligger precis vid strandkanten. Rent principiellt tycker jag Sveriges strandskydd är väldigt bra. Stranden är för alla. Men visst, härligt var det (även om jag saknade en brygga).

spa I Helsingör Marienlyst

Det var extremt härligt att smyga upp till rummen, öppna balkongdörren och höra havet skvalpa medan jag glodde på datorn. Kände mig glad. Även om jag numera också är den där gästen som byter rum. Men har man betalt för havsutsikt så har man (första rummet var mest utsikt över hotellet ventilationssystem). Men slutet gott, allting havsutsikt.

spa I Helsingör Marienlyst

Fick ett rum med badrum och sängen bredvid varandra, konstigt men i slutändan tyckte jag det var ganska mysigt.

spa I Helsingör Marienlyst

När klockan närmade sig middagstid tvättade jag av mig ansiktsmasken Marie hade med till oss och som vi hade när vi spa:ade. Detta är mina skönhetsfavoriter just nu. Och älskar verkligen stunden när man lyssnar på musik, pillar med smink för att sen möta upp sina kompisar <3

spa I Helsingör Marienlyst

Hela hotellet har eller håller på att renoveras och för att vara så pass stort tycker jag ändå de fått de ganska mysigt.

spa I Helsingör Marienlyst

Men framför allt var det väldigt mysigt att få spendera tid med dessa två. Halva livet har vi känt varandra nu. 16 år av kärleksfulla minnen och bumps in the road. Rörande att vi klarat det. Hur som helt, spa i Helsingör med kompisar. Ändå en grej att rekommendera.

35

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.