2019-01-29

Sovrumsinspiration!

Innan sommaren så lovar jag mig själv att ha målat vårt sovrum. Tänker att om jag skriver det här så kommer det bli så, hehe. Skämt å sido. Här kommer mina tankar om vårt sovrum, som än så länge mest är vita väggar och kaos. I alla fall. Jag vill mest ha glada färger i vårt sovrum, så jag med större chans kan vakna glad varje dag. Ett piggt sovrum (även om det är motsägelsefullt), som gör mig glad. Men samtidigt vill jag ju inte att det ska bli för barnsligt. Så även om basen, de stora delarna kommer gå syrénlila, ljusrosa och gult så vill jag ha starka kontraster. Balansera upp det med naturmaterial, keramik och ljust trä.

Källa: här

Men framför allt vill jag inte ha så mycket mer än en säng och en garderob i vårt sovrum eftersom jag efter 8 år med ett stort allt- i- allo rum verkligen omfamnar idén av att låta sovrummet bara vara ett sovrum. Men kanske hänger jag upp några fina tavlor på väggarna. Där satsar jag nog på mer starka färger tillsammans med det mer pastelliga.

Älskar idén av blommor i sovrummet, även om det är tämligen onödigt. Även om jag är en sån som kan flytta med mig mina buketter runt om i lägenheten. Så att dom alltid är i det rummet jag är i, hehe. Vill man inte måla väggarna i starka färger är det tacksamt att jobba med färgstarka detaljer. Vaser, lampor och sängkläder. Piffar upp det på ett ögonblick. Jag kommer dock köra på extra allt som vanligt, för jag gillar maffigt helt enkelt. Och tycker det blir personligt på så sätt. Och ibland, mindre klottrigt. Färgen binder ihop allt. Gör ordning i kaoset, typ.

Källa: här

Och så en sista inspirationsbild. För jag tycker det är ett bra exempel på hur färg ändå kan vara stylish. Vilket är min storslagna ambition med sovrummet. Jag vill ha glimten i ögat, en lekfullhet samtidigt som det finns en viss tyngd i rummet.

13
  • Just wanna view more of
  • Home

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.