2018-06-13

Sommarlistan

Nu börjar jag längta rejält till semester. Tycker det är lätt hetsig stämning just nu, kanske mest i mig själv. Men varje dag när jag och Anton kommer hem är vi så sjukt uppe i varv och båda har känslan av att något jagar oss. Hela tiden. Vet inte riktigt varför det är så, det är inte en helt enkel nöt att knäcka. Hur hoppar man av rullbandet? Bromsa kan vi alla fall göra snart inför semester. Så när jag såg härliga Lindas sommarlista kände jag mig inspirerad! Haka på!

Vad är ditt bästa sommartips i din stad?
Sommarlistan SommarlistanSommarlistan SommarlistanSommarlistan SommarlistanSommarlistan

Älskar ju Malmö för det är lika nära till hav och strand som till stad och puls. Stranden ena dagen, Köpenhamn den andra. Lunch i slottsträdgården och grilla kvällsmat hos en kompis. Eller köp pizza på Di Penco, är det fullt på uteserveringen så ta med den till Pildammsparken!  Har man barn badar man i fontänerna vid konsthallen eller studsar på kuddarna i folkets park.

2. Vad har du för sommarplaner?

Sommarlistan Sommarlistan

Vi ska hälsa på Kalle (min bror), Helle (fru) och Viggo (kusin) i Danmark. Bornholm mer specifikt. Är så pepp på detta, tror det kommer bli så härligt. Sist vi semestrade i Danmark var när Algot var nyfödd och vi hyrde hus i Danmark.

Sommarlistan Sommarlistan Sommarlistan

Vill också tokgärna åka bo på hotell och lulla runder ensam med Anton i Köpenhamni sommar, precis som vi gjorde när jag fyllde 28. Bara det att jag blir….31.

Sommarlistan Sommarlistan Sommarlistan Sommarlistan

Och så ska vi såklart vara i huset och hoppas på massa besök där såklart. Vi har hyrt ut huset en del, så vi passar på att göra utflykter när det är uthyrt. Som Danmark och hälsa på min mamma i Kalmar. Utöver det ska vi vila upp i huset. Vi är ganska trötta faktiskt och jag längtar mest efter att inte ha en massa saker i kalendern.

3. Vad kommer du att blogga om i sommar?

Sommarlistan

Jag längtar efter att skriva. Dels för det var där bloggandet började för mig och dels för jag känt mig så himla inspirerad av alla våra grymma gästkrönikörer. Jag längtar efter att gå lite djupare, men tiden har helt enkelt inte funnits. Om inspirationen och lusten infaller så vill jag berätta mer om JWHF, hur jag och Anton varit tillsammans tio år men att just det senaste året blev vårt värsta, hur vi kämpade i vintras och kanske mer om mina funderingar kring fler barn eller inte och den ständiga kampen med stress. Men förhoppningvis också visa härliga sommardagar, en klänning, baddagar och en nytapetserad hall. One can hope. 

4. Vad läser du/lyssnar du på i sommar?

Sommarlistan

Utländska magasin och tidningar och förhoppningsvis bli megainspirerad till JWHF inför hösten. Hittar inte det jag letar efter här hemma, men Danmark, Holland, England däremot. Älskar deras stil. Ska exempelvis vara med i tyska tidningen Nido i sommar. Det var Jenny från Dos Family som fotade, sån stjärna alltså. Har följt henne så länge så var extra kul att ha hennes här. Kanske återupptäcker jag podden i sommar? Vilken ska jag i så fall börja med? Hit me.

5. Vilka bloggar läser du i sommar?

Sommarlistan Sommarlistan

Alla JWHF, såklart. Ser framemot att följa Anna María som får ju barn när som helst. Linns recept som räddar alla dagar. Agnes upptåg och alster, hoppas extra mycket på det sista. Jag vill hänga hennes stuff på väggen. Kajsas sommar-österlen och husdrömmen (vill komma på besök ju!). Och så Linas såklart, för det är en av mina favoriter sen länge. Hoppas kunna läsa om diverse JWHF äventyr, ledighet och kanske Algot och Mini som gör hyss. Och så läser jag ikapp Matildas blogg, drömmer mig bort i Julias och känner mig trygg inne hos klassiska bloggar som Sandra Beijer. Men vem vet. Kanske hittar jag även en ny favorit till JWHF?

Vad ska ni göra i sommar? Jag vill läsa! 🙂

12

Kommentera

Tänker att sommarprat i P1 är en bra start tip att lyssna på poddar? Listan på vem som pratar släpptes ju idag!

midis

Jag har helt kommit av mig med sommarprat. Så TACK för påminnelsen!

Alltså…jag har inget planerat. Jelp!
Eller visst, det blir väl fix i huset – men vi kan väl inte bara vara hemma i fyra veckor? Då kommer vi..eh..döda varandra min sambo och jag. Får väl bli till att upptäcka Mölndal och dess omnejd riktigt ordentligt. Tur det finns sjöar typ överallt.

midis

Hehe fattar känslan ändå. Men ett hus tar ju mycket tid och ibland tycker jag det ÄR SÅ SKÖNT med en tom kalender. Det är typ det jag drömmer mest om nu, även om jag vet att det nog börjar krypa i benen på mig också till sist. Men SPONTANITET känns ju som en lyxvara nu förtiden. Och så ska vi ju BADA SÅ HIMLA MYCKET!!!

Men hur gullig är inte du? Här skulle jag ju kommentera hur fantastiskt vacker du är i den röda klänningen längre upp också läser jag att du nämnt min blogg! Fina du! Tror din sommar kommer bli fantastisk, speciellt om du dricker vin med mig någon/några kvällar <3

midis

KLART VI SKA! Och äta lunch pronto!

Maria

Jag vill starkt rekommendera en amerikansk podd som heter Good Life Project! Spännande intervjuer med forskare, musiker, författare, konstnärer och andra på temat psykologi, personlig utveckling, entreprenörsksp och hälsa. Rolig kombo! Har fått många nya bra perspektiv genom den. Och programledaren är superhärlig!

midis

Sparade genast ner den i podd appen, låter mitt i prick ju. Tack för tips!

Ser fram emot att läsa mer av dina texter, och såklart vindejter i Kattvik och bada i havet!

Ja, men Bornholm! En magisk plats att åka till för semester. Har varit där så många gånger och varje gång vi kommer av färjan sjunker pulsen och huvudet blir klarare. Det är faktiskt så att vi börjar snegla lite på om vi ändå inte skulle åka dit i år fast vi inte tänkt det. Får se helt enkelt. Hör av dig om du vill ha lite tips, en Bornholmsguide helt enkelt ;).

midis

Men jaaaaaaa; tar hemskt gärna emot alla sorters tips!! Har inte varit där sen barnsben så ser SÅ framemot det!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.