Sponsrat av AB Småland

2020-03-03

Sommarkänsla hos AB småland: rosa, gula och syrenlila sängkläder

Rosa sängkläder AB Småland

Välkommen in till sommaren! 

Det heter väl inte sommarhus för intet? Oavsett vad det är för väder ute, så är det i alla fall varmt och skönt hemma hos oss. Kanske är det de långa vintrarna som gör att jag hela tiden dras till färg – oavsett vad trenderna säger. För fyra år sen köpte vi vårt sommarhus på landet och det tog en minut att hitta vår sommarstil. Vi vill ju att detta ska vara en lifetime. Visserligen har vi inte så mycket prylar i huset och väljer varje textil med omsorg eftersom allt måste mus-säkras varje vinter. Men i gengäld kommer man rätt långt med det lilla. En tapet och lite påslakan och man är klar! Nåväl – nästan i alla fall. Men jag gillar tanken på när några få saker ger stor effekt.

Rosa sängkläder AB Småland Rosa sängkläder AB Småland

Hållbar inredning med AB småland. 

De som följt mig ett tag vet att jag gärna omger mig med sommarens färgskala. Jag mår bra av det. Syrénlila, citrongult och sockervaddsrosa präglar min inredning. Så när sommaren dök upp hos en av mina favoritbutiker i Malmö – AB Småland – kunde jag inte hjälpa att bli aningen exalterad. AB Smålands vision är att vara ett grönare livsstilskoncept och det kan man ju verkligen skriva under på. En kreativ oas skulle jag vilja påstå – med hjärtat på rätt ställe och med ambitionen att göra skillnad där man kan. En mötesplats som väljer sina varumärken med omsorg och en (webb)butik som mer och mer går åt producera sina egna produkter just för att kunna följa hela processen. Jag tycker om tanken på en framtid där vi kan lita på företag.

Rosa sängkläder AB Småland

AB Smålands vårkollektion: färgstarka sängkläder

Och nu till det bästa – AB Smålands vårkollektion. Förvisso har dem är himla brett sortiment: alltifrån en (jättefin!) barnavdelning, mode, inredning, grönt och blommor och ett strålande café (ja, ni hör ju!) men får ändå erkänna att blicken direkt gick till deras egna påslakan denna gång. Det är sommar! Dessutom är det här med färger inte lätt. Jag må älska en färgstark tillvaro, men jag är kräsen med nyanser. Och här landar vi mitt i prick! Eftersom tygerna styckfärgas och tvättas får dem den där matta och svala uttryck med en liten touch av vintage. Jag vet att många kan tycka det är svårt att inreda med färg men det är just därför nyanserna är så viktiga. Det finns färg och så finns det färg – detta är helt klart mina favoriter.

Rosa sängkläder AB Småland

Piffa stöket

Jag gillar också tanken på att inreda med saker som är dekorativa och stämningsfulla – utan att det är saker som kräver så mycket av en för den delen. Ibland får jag frågan hur även mitt stök “kan se snyggt ut”. Jag piffar stöket helt enkelt och ser tjusningen i design även i de mest praktiska tråk-grejerna. Jag tycker det är lönt att förvaringen är snygg exempelvis. Väljer gärna leksaker till Algot i fina färger (och gömmer de fula), har kuddar jag tycker om – som är fina även om de ligger på golvet, upp och ner eller i en stor hög. Jag gömmer gärna stöket i saker jag tycker om helt enkelt. Och äntligen har vi så fina påslakan att vi kan skippa sängöverkastet (jag blir aldrig av med min inre tonåring som aldrig orkar bädda ordentligt) = det är alltid fint.

Rosa sängkläder AB Småland

Mixa! 

Jag älskar att mixa. Allt blir direkt mer personligt när man plockar det man gillar ur godispåsen. Jag plockar gärna in mönster eller bryta av de ljusa färgerna med lite mörkare. En favorit till det syrenlila, rosa och citrongula är exempelvis chokladbrunt. Eller att man mixar med olika nyanser av samma färg. Jag kombinerade två olika rosa påslakan tillsammans med syrenlila kuddar i vårt sovrum för att lätta upp. Ett fint sätt att jobba med färg om man är rädd att det ska bli för rörigt med många olika färger. Älskar att man kan välja och vraka hos AB Småland istället för att köpa färdiga set. Extra plus att de dessutom har lakan i olika färger. I vårt sovrum har jag använt mig av påslakan i färgerna Blush Pink och Pale Pink och blandat upp med några örngott i syrenlila och Spring Yellow.

Syrenlila sängkläder AB Småland

En favorit – Syrenlila sängkläder

Och sist men absolut inte minst – min favorit sen flera år tillbaka. Vi har länge sovit i syrenlila sängkläder hemma i stan och älskar det så mycket att jag gärna plockar in det i sommarhuset också. Tänker att det säger ganska mycket om både sängkläderna och färgen att det passar både till den ena och den andra stilen. Hemma i stan håller jag det gärna grafiskt med andra enfärgade element och råa material medan ute på landet blandar jag upp det med mönstrade tapeter, naturmaterial och loppisfynd. Oavsett – i dessa sover jag alltid gott och vaknar glad.

Syrenlila sängkläder AB Småland

Tävling – vinn ett påslakan 

Och så är jag fått lyxen att få tävla ut ett par påslakan i syrenlila till er! Vi utser två vinnare.
Tävlar gör ni via min Instagram – genom att berätta om ert bästa inredningsknep när det kommer till att inreda med färg. Tävlingen avslutas och vinnarna meddelas fredagen den 6 mars 2020.

Fri frakt 

Och med den exklusiva koden “Midissfrivar” så får ni fri frakt på ett köp hos AB Småland webbutik.

 

Sov gott! <3
/Christin 

 

 

 

29
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Marie

Så vackert!

midis

Åh tusen tack!

Kajsa Magdalena

Åhhhhh, ljuvligt!

midis

Tack vände <3

Okej! Kryper gärna ner i de där sängarna på en gång och stannar tills sommaren också kommer utanför fönstret 😛 Hehe, nä men ärligt, så himla fint och varför har jag inte tänkt på att jag kan ha olika färger i min bäddning. Klart en kan det ju! Superfint!

midis

TACCCKKKK! Blir så glad. Eller hur – men skyller på de färdigpaketerad påslakan. Äntligen kan man handla sängkläder som man handlar godis, hehe. Kram!!

SÅ fint!!!

midis

Tack snälla!!!

Så himla fint Christin, vill ha lila sängkläder nu! och tummen upp för ett härligt och bra samarbete =)

midis

TACK – blir så glad att höra. La mycket tid och själ i det. KRAM!

Louise

Älskar detta inlägget så personlig och kul!
Kram Louise

midis

Tack! Va glad jag blir! Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.