2018-06-19

Sommarhusinredning, en ny tapet, grått och ett smart litet inredningstips

Sommarhusinredning

Det händer saker hela tiden i sommarhuset. Ute som inne, ute blommar rosorna så fenomenalt vackert. Tycker ändå det verkar vara något slags rosår i år. Kunde inte låta bli att ta in lite.

Sommarhusinredning

Vi har ett nytt skåp, som vi fick upp i helgen. Förvaring är en utmaning i huset och eftersom väggarna är ganska klena är vi beroende av golvet. Letade ett tag efter ett hörnskåp men behovet efter mer förvaring blev för stort och letandet gick för sakta. Loppis i all ära – men där det ofta brister för mig är tyvärr tiden.

Sommarhusinredning

Men ibland går det av bara farten. Som när jag hittade den här byrån för 50 pix. Lite färg på det och så var den som ny. Eller i alla fall mer min. Gammalt och nytt i en salig blandning. Och så en som plötsligt blivit väldigt lång.

Sommarhusinredning

Finns nog inte en rak linje i detta hus. Här gäller det att omfamna bristerna och jobba med dom snarare än emot. Det är som det är.

Sommarhusinredning

Vi funderar på att måla vardagsrummet i grått, av flera anledningar. Dels är väggarna inte speciellt nymålade och snickerierna helt omålade så målar vi dom kommer väggarna bli ännu mindre nymålade. Plus att jag gärna vill knyta samma hela möblemanget i vårt spretiga vardagsrum. Precis som man kan jobba med mattor för att samla och rama in ett möblemang, tycker jag man kan jobba liknande med färg. Någon på Instagram blev förvånad över att jag jobbade med grått. Nu är ju visserligen grått också en färg, men jag fattar poängen. Jag vill helt enkelt ha en naturell färg på väggarna så våra färgstarka möbler kan få ta den plats dom förtjänar utan att det för den saken skull ska bli rörigt. Och så för jag gärna in lite oväntade inslag i allt det färgglada, jag gillar kontraster nästan lika mycket som färg. Det är även balansgång att inte luta för mycket åt det gulliga när man jobbar med färg. Eller i alla fall för mig. Jag vill gärna ha en viss coolness över det hela, hehe. Snarare än barnsligt.

Sommarhusinredning

Tänker också att våra tavlor blir mer framträdande med en ny väggfärg. Framhäver även dessa prints som av från Lola Donoghue webbshop. Älskar hennes grejer. Drömmen är att ha en riktigt stor målning ensam på väggen.

Sommarhusinredning

Och så en alldeles ljuvlig tapet som ska upp på i hallen. Älskar älskar älskar den. Lekful och personlig utan att ta över för mycket eller bli helt hysteriskt.

Sommarhusinredning

Algots namangivningpresent som han fick när han var liten. Älskar den, från Antons extrafamilj som han växte upp med.

Sommarhusinredning

Måste skaffa en pall. Vi får göra pannkakor på golvet så länge.

Sommarhusinredning

Vårt nya skåp i sin helhet. Sin hela skeva och sneda helhet, haha.

Sommarhusinredning

Nytt, gammalt och semesterminnen, det är väl ändå en bra inredningsprincip? Och ärvt. Men ni ser, väggarna och snickerierna kan behöva lite kärlek.

Sommarhusinredning

Köpte andra knoppar för en mer personlig touch. Köpte dessa från Norrgavel, tycker det blev finfint.

Sommarhusinredning Sommarhusinredning

Samma till den hemmamålade möbeln, fast en tjockare variant. Det är ett smart trick till både gamla och nya grejer, nya knoppar. En liten peng men stor effekt.

13

Kommentera

Ida

vilket fint skåp! var hittar man det?

midis

Tack! Tycker också om det. Det svarta skåpet är från Ikea!

Älskar att läsa dina reflektioner om färg, och allt annat! Det rosa skåpet blev f a n t a s t i s k t !

midis

Trippeltack!! va fint att höra ändå, försöker alltid ge det lilla extra än bara inredningsbilder rakt upp och ner eftersom jag tycker själv det är kul att höra hur andra reflekterar. Kram!

Jag resonerar på ett liknande sätt som du om färg. Det får gärna vara mycket och starkt, men det vänder sig inombords när det blir gulligt. Huva!

Åh din inredning är så träffsäker! <3

midis

Tack Wilda, vad glad du gör mig! Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.