2019-06-30

Solskensveckan

Alltså vilken vecka vi har haft. Sol nästan varje dag och vi har varvat stunder på stranden med stunder i huset. Några stunder med tråkiga inköp som en ny tvättmaskin och laga gräsklipparen men det är ju också sommarlov, om än i lite mer vuxen ton. Vi köpte huset 2016, och har typ bara varit i huset sen dess. För att lära oss hur man tar hand om ett hus och lära känna huset. Allt var chockerande nytt. Men nu när solen gör det så enkelt åker vi till gärna till stranden. Man badar från brygga där vi bor men Algot älskar att bada från stranden så då gör vi det också ibland.

Denna veckan åkte vi faktiskt in till stranden i Båstad. Vi har helt struntat i den tidigare pga av well, förutfattade meningar om Båstad antar jag. Vissa får man ju bekräftade men stranden bevisade oss fel. Perfekt för barn men blir också tillräckligt djup så vuxna enkelt kan doppa sig. Och så kan man köpa lyxmat ner till stranden när man blir hungrig.

Jag som bara kört på baddräkt i flera år har köpt bikini. Tycker denna från &otherstoriers var så fin. Och så badade jag och Algot som galningar. Medan Anton får blåa läppar direkt har Algot ärvt min badgen. Det är så otroligt mysigt. Ibland känner jag mig som mest tillfreds i livet någonsin när jag badar och ännu mer när jag kan bada och ha kul med mitt barn!

Påväg hem fick vi stanna bilen och låta dessa gå över vägen. Även om vi ser rådjur på tomten ibland så verkade de här vara lite vilse. Men sätter alltid kaffet i halsen när jag sitter vid frukostbordet och ser ett rådjur springa förbi fönstret.

Detta stället är 100% underbart när solen skiner. Då kommer det verkligen till rätta. Vilket verkligen slog mig när jag insåg att de två första somrarna regnade bort och vi fick översvämning på tomten. Men nu får det gärna regna lite igen för jag kan inte vattna rabatterna pga sjukt många och stora och egen brun. Är fortfarande skärrad från förra året när vattnet höll på att ta faktiskt slut.

Och så har vi legat här minst en gång per dag, jag och Algot. Han sover ju inte middag längre (sen långt tillbaka) men alla behöver vi vila lite på dagarna ändå. Och är det något som är viktigt att lära sig *i dagens samhälle* så är det väl att vila. Så varje dag går vi upp i sängen kollar lite på telefonen. Sjukt mysigt faktiskt.

Och så fångade jag sommaren på ett fat. Detta underbara lilla fat jag köpte i en secondhandbutik på Bornholm. Saknar Bornholm lite, förra sommaren var så underbart fin. Vi åker ju gärna dit med min bror + familj men dem väntar ju in en ny bebis nu i sommar så vi var där i påskas istället. Kanske åker vi tillbaka nästa sommar?

Algot vid vår brygga nere i hamnen. Han älskar att bada men har blivit lite mer försiktig när han tror det är för kallt. Så han räknade ner och hejade på mig och Anton när vi skulle doppa oss istället.

Och så har vi ätit middag ute i trädgården fler gånger än någonsin. Detta (och skaldjuren) var det bästa hittills. Så enkelt och så sjukt gott.

Och efter att Anton klippt gräset typ sjuttioelva gånger så packade vi in oss i bilen igen och åkte tillbaka till stranden.

Innan vi fick Algot och han blev lite större hängde vi aldrig på stranden, vi sa att vi inte var “strandmänniskor”. Vad nu det betyder men jag tror mest att Algot gjort det roligare igen. Att ligga på stranden och glo är kanske fortfarande inte min melodi. Men att springa upp och ner ut havet, gräva gropar och köpa glass och dricka saft och springa ner i havet igen är helt sjukt mysigt. Och så gör man det ett par timmar innan solen blivit för stark och köper en glass till påväg hem. Som att få återuppleva sommarlov i sitt esse igen, tack vare Algot.

37

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.