2019-04-16

Slottsträdgården i Malmö & en god lunch

Ett av Malmös bästa tips på våren och sommaren är Slottsträdgården. Helt klart värt en promenad dit, antingen för kaffe, lunch eller båda – eller bara för en fin promenad. Alltid fina anordnade rabatter där.  Extra ljuvligt när körsbärsträden blommar förstås, som det gjorde förra måndagen. I år var det i alla fall ett himla fint hav av påskliljor, var själv lite förundrad över hur många olika sorter det finns. Vissa år har det varit tulpaner, dels samma år Algot föddes men även ett par år senare. Minns att vi var där kl 08 på morgonen för att Algot vaknade 04.45 på den tiden.

Men innan vi promenerade dit åt vi lunch på Plantsmagic’s Kitchen på Davids Hall. Mycket gott, rekommenderar verkligen! Anton menade att “det här stället är ohållbart, han lägger för mycket kärlek på maten för att tjäna pengar“. Hoppas han har fel, Anton alltså. Att det visst går.

Doften av hyacinter. Visst, påminner lite om jul nuförtiden men älskar den ändå. Ska försöka plantera lite hyacinter i huset till nästa år.

Så enkelt, blommor, och så fint. Mår verkligen bra av blommor. Delvis för det är så rent och bara ljuvligt typ. Ingen baksida. Våren är nog ändå favoritsäsongen här men Slottsträdgården kan vara ganska fin på hösten också.

Och så gick jag och Anton en promenad mitt på lunchen fast det bara var måndag. Han kom till Malmö när han hade lunch för min skull. Jag hade ett megaångestanfall , så jobbigt det där när mående svajar.  För mig resulterar ofta stress, press och för många jobbiga situationer på en gång i ångest. Det är skit. Men viktigt att påminna sig om att saker blir bättre, även om det inte känns så. Även om jag fortfarande brottas med ångest och oro,  så är det ändå stor skillnad från bara ett par år sen. Ett halvår sen. Då hade jag aldrig ringt Anton, utan bara drunknat i det hemma, själv. Att våga ringa honom och be honom komma hem är en liten vinst. Så till andra som kämpar: be om hjälp! Prata! Man förtjänar inte att vara ensam.

26

Kommentera

midis

Kram!

fy vad glad jag blev avslutningen på det här inlägget. heja christin! <3

midis

KRAM Malin <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.