2019-02-10

Skönhetsfavoriter atm

Jag glömde helt detta inlägg i stundens Lissabon, mina skönhetsfavoriter at the moment. Men det passar väl bra som en instickare, en Lissabonpaus, hehe! Här är grejer jag använder till mitt ansikte, ganska nya grejer faktiskt, men underbara. För några månader sen fick jag tillbaka mina utslag, Perioral dermatit, oklart varför men tillbaka kom dom (eller ja, har haft problem med Rosacea tidigare men de är tydligen släkt). Nu kunde det vara mycket värre, men känner mig så trist när huden krånglar. Det är faktiskt en av få grejer som blev avsevärt bättre för mig efter jag var gravid med Algot – hyn. Jaja, what goes up must come down, och i ett desperat försök att bli av med det köpte jag nya produkter. Helt på inrådan av Skincity, tack tack för bra innehåll. Hittade ett nytt favoritmärke, Skin Ceuticals. Serumet är fantastiskt, lugnade min hy avsevärt på mindre än en vecka. Köpte tillhörande ansiktstvätt och blev så begeistrad över allt att jag testade solkrämen till ansiktet också. Sjukt pepp på detta märke faktiskt, av det lilla jag vet, vill testa allt. Ansiktskrämen är en annan, men som funkar utmärkt för ändamålet, speciellt bra för ex Rosacea. Mjuk, återfuktande och snäll.  Inget stramar och min hy verkar må bra av den. Bra så!

Sminkfavoriter. Detta är det jag använder mest. En BCC från Trinny London kräm (som Trinny London kallar BFF kräm). Bra vardagsgrej, smink utan att se sminkad ut och dämpar det röda i ansiktet, vilket är ljuvligt för en tomat som mig. Minus för lite stark doft dock. Sen kommer Sisley ögonbryns penna som är den bästa jag testat. Dyr men bra och dryg som tusan.  Nyast i sminkväskan är deras nya highlighter penna (inspirerad av den som finns i mitten av i ögonbrynspennan) som även funkar som en concealer. Väldigt nöjd än så länge, täcker lagom mycket och reflekterar och ljusar upp fint. Nagellack från Essie för att det är kul.

Till håret har jag precis gett mig på det här, Löwengrip. Måste säga att jag blev mer övertygad och lockad efter deras re-lanuch / re-branding. Antar att den nya designen tilltalar mig mer + att de lagt till några mer fräscha dofter. Jag stod inte riktigt ut innan med kolasås-doften på ett annars bra torrschampo. Och måste säga: jag gillar produkterna nu. Förutom att förpackningarna känns oväntat plastiga (om än snygga) så gillar jag den gröna serien till håret eftersom jag tycker det ger en bra struktur till håret. Får dock schamponera två gånger för att få en helt ren känsla. Men annars: välarbetat rakt igenom. Det ser dessutom snyggt ut i badrummet, hehe.

Till sist den här lilla rackaren som min fantastiska frisör tipsade mig om. Min frisör som btw fått mig att helt tänka, fixa och dona helt annorlunda med mitt hår. Så kul att få den inspirationen. I alla fall. Jag ogillar heeeelt nytvättat hår men pallar inte heller hälla i massa jox det första man gör och då är det här pudret perfekt. Det ger omedelbar stadga och struktur till hår och gör det lätt att “puffa upp” på de ställen man vill. Jag brukar lägga det överst på hjässan och där bak för extra lyft. Lite i luggen för ett bra fall. Luktar dock konstigt. Men annars toppen.

11

Kommentera

äääälskar att torrschampot doftar kolasås!! Dock hade jag absolut kunnat skippa rebrandingen pga torrschampot blev typ 30-40kr dyrare för precis samma produkt i annan flaska.

midis

Whaaaaat, blev det? Haha. Hade ingen koll på det pga köpte det ju inte innan. Ändå knäppt mkt dyrare??

Jag vet!! Rätt sjukt! Men jag är fast så jag ba fortsätter köpa!

Intressant det där med hår och hårtvätt. Min frisör säger att en alltid ska tvätta håret två gånger: första tvätten får en bara bort det som ligger på ytan, andra tvätten blir verkligen hår och hårbotten rent. Sen kanske det bara är en försäljningstaktik, men i så fall har jag gått på den. Hehe 🙂

midis

Har också hört det, men detta schampo var ändå ooooovanligt stumt likoms? Hehe. Men bra i övrigt. Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.