2020-11-01

Skånesdjurpark på hösten

Skånesdjurpark på hösten

Skånesdjurpark på hösten är otrolig. I alla fall när jag varit där. Första gången var med Algots förskola, när han precis skolats in och då brann hela djurparken i höstens färger. Sen gick det en liten stund innan jag kom tillbaka. Vilket var igår och trots att det regnade var det precis lika vackert.

Algot var pepp på att det fortfarande var lite Halloween. Jag gillar också Halloween ganska mycket faktiskt, tycker det är stämningsfullt med alla dekorationer och pumpor.

Det kändes som en perfekt utflykt just nu – ute och stort och kul. Det ska erkännas att Algot aldrig varit superintresserad av djur, men älskar hinderbana och promenaden uppe vid trädkronorna desto mer. Jag kommer ihåg när jag och min svägerska pratade om att få barn, att det var enkelt att föreställs sig själv med en bebis men idén kring en 5-6-7 åring verkade absurd. Och nu är vi här, mitt i föräldraskapet och spenderar en lördag i funktionskläder. En stor kontrast till när pre-barn resorna till New York men ändå detta har också sin charm. Jag saknar resorna ibland men jag tror absolut jag kommer komma ihåg detta desto mer at the end.

Skånesdjurpark på hösten

Man kan ta stadstjejen ur stan men inte stan ut stadstjejen. Är det så man säger? Hur som. Antons tyckte det var pinsamt när jag drog fram min Hemköps-påse från under vagnen. Men jag var mest nöjd att jag faktiskt tagit med mat och snacks till hela dagen. Jag och Anton är kända för dålig planering på lekplatser så vårt sällskap var lyriska över vår påse.

Skånesdjurpark på hösten

Jag minns att jag var besviken på förra hösten. Att alla löv var gröna och sen ramlade de av. Men inte i år. Mycket kan man säga om denna hösten, men vacker har den verkligen varit. Utomhus peakar just nu.

Vi åkte tillsammans med en annan familj och på plats stötte vi på en familj till familjen. Vilket var kul för de vuxna och barnen inte minst. Kan verkligen rekommendera sällskap vid sånahär turer för då underhåller barnen varandra och det är så skönt att slippa vara monster och kunna dricka kaffe istället.

Skånesdjurpark på hösten

Sprang så mycket att han blev svettig. Lilla Algot som börjar bli så stor nu och så ivrig så han lurade oss att han hade ätit för han ville leka och sen i slutet av dagen var han helt slut som artists och bröt ihop när dagen var slut.

Skånesdjurpark på hösten

Det var väldigt mycket bilar på parkeringen när vi kom, så jag blev lite nervös. Men det var fint löst med digitala biljetter och parken är ju sjukt stor så kändes bra på plats. Tycker det är fint hur man ser på www just nu när vi frågar varandra om råd hur man ska tänka kring restriktionerna. Av det jag sett har det varit en fin ton när någon ödmjukt frågat om råd. Vi hade också familjeråd här hemma men tyckte stork park + utomhus var ok.

Skånesdjurpark på hösten

Idun som längtar efter att kunna gå och hänga med de andra barnen.

Jag med för den delen. Det är frustrerande att kånka runt på en frustrerande bebis. Men i det stora hela hade vi en himla fin dag trots att både små och stora fick blodsockerfall.

Skånesdjurpark på hösten

Och såhär filmiskt såg det ut när det började skymma och vi skulle bege oss hem.

Skånesdjurpark på hösten

Och så hade vi ännu en härlig lördag mitt i en jättekonstig tid.

 

30

Kommentera

så otroligt vackert!

midis

Helt underbart!

Men jäääää-hääää-vlaaaaar så fint. *bokar tripp till nästa höst*

midis

Gör’t!! Hösten kan va så jäkla fin!

Cissi

Sååå fint! Och de där new york-resorna. De kommer igen, lite senare 🙂

midis

Hoppas <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.