2018-07-14

Självplock blommor, dahlior och Danmark

Självplock blommor

Nu är vi hemma igen efter väldigt fin tur i Danmark, jag och Anton. Om ett par veckor åker vi till Bornholm för att hälsa på min bror som hyr ett hus där och nästa år kan jag verkligen tänka mig ytterligare en tur runt i Danmark, fast med Algot denna gång. Han har fullkomligt ruckat mitt inre känsloliv. Fast det är superhärligt att vara iväg med Anton, underbart att njuta av tystandet och tacksam att vi kan, så packar jag ändå väskan tidigt på morgonen för att skynda mig hem till Gotte. Turen hem blev lite extra fin dessutom eftersom vi tvärnitade vid närmsta självplock av både blommor och ärtor.

Självplock blommor Självplock blommor

Självplock blommor

Vi åkte faktiskt förbi flera självplocksodlingar i Danmark. Jag vet inte varför det är så så mycket sånt i här, men verkar ju ändå vara ganska vanligt i Danmark. Jag har googlat sönder huvudet efter fält i Skåne utan någon vidare tur. Blev nästan sugen på att försöka på att göra ett fält ute vid sommarhuset, vi har ju så mycket mark. Men det krävs nog ändå att man bor där året runt. Blommor behöver kärlek.

Självplock blommor Självplock blommor Självplock blommor Självplock blommor Självplock blommor

Dahlior

Inte minst Dahlior, så jag skrek lite rakt ut när jag såg att det var en helt fantastiskt odling av dahlior. Egentligen ingick det nog inte riktigt i självplocket men vet inte om hon såg min längtande blick från avstånd och lät mig klippa som jag ville ändå. Hon tog 3 kr blomman. Med tanke på den mängd kärlek dahlior kräver, tyckte jag det var ett ödmjukt pris. Knölarna ska ju plockas in för vintern, förkultiveras på våren, pysslas och donas med. Dessutom älskar sniglarna dom. Jag tittar alltid förbluffande på alla blommor på Instagram. Hur hinner dom ge så mycket tid till sina dahlior?

Självplock blommor Självplock blommor Självplock blommorSjälvplock blommor

Solrosor och ängsblommor

Men solrosor och ängsblommor fick man plocka hur man ville. 20 kr bunten för både stora och små händer. En väldigt fin aktivitet att göra med sina barn tänker jag. Tyckte de solrosor som var mer åt det vinröda och bruna hållet var så otroligt fina.

Gladiolus

Kommer man om några veckor eller två så blommar gladiousen också. De var inte riktigt plockfärdiga här än. Men körde förbi ett annat fält där man kunde plocka i regnbågens alla färger, såg så otroligt vackert ut. Det står också på listan över att göra någon gång. De är helt klart en av mina favoriter till hösten.

Självplock blommor Självplock blommor

Så la man sin pengar här. La lite extra som tack för upplevelsen. Det var så otroligt fint.

Självplock blommor   Självplock blommor Självplock blommor Självplock blommor

Ärtor

Medan vi plockar jordgubbar tills fingrarna blöder så är ärtor den stora sommarsnacket här. Så himla mycket barndomsminnen för mig, åt tills jag storknade (eller ja, fick väldigt ont i magen). Anton var imponerad över hur rutinerat jag öppnade ärtorna. Klick, dra med fingret, klart.

Självplock blommor Självplock blommor Självplock blommor

Självplock blommor – tips

Mitt bästa tips när det kommer till självplock blommor är högst självupplevda och mitt bästa tips är helt enkelt; håll ögonen öppna. I Danmark åtminstone finns de lite överallt. Jag vet inte exakt vad detta underbara ställe hette, men här är adressen i alla fall!

Update: Tack vare fina Linn vet jag nu att stället heter Blomsterlunden och du hittar deras Facebook här. 

11

Kommentera

Det ser SÅ himla fint och härligt ut! Tror kanske att stället du varit på heter Blomsterlunden. Om någon är nyfiken är deras FB-sida här: https://www.facebook.com/blomsterlunden/

midis

Ah Linn!! Så bra du är!! Tusen tack! Uppdaterar genast inlägget.

GUUUUUD VILKA BILDEEEEER!!!

midis

TAAAAACCCKKKKK!!! Det var lite av en upplevelse vill jag lova!

Det här ser helt fantastiskt ut! Faktiskt så är det en av mina drömmar att någon dag göra något sådant här. Ett ställa jag praktiserade på hade självplock på solrosor och sedan dess har det legat i bakhuvudet & grott. 🙂

midis

Meeeeen, ska jag inte bara fråga bonden om han kan gräva upp ett stycke mark till oss så kan vi så kan det vara nästa sommars projekt??????? Hur fett (fast kanske naiv i exakt hur mkt jobb det innebär, hehe).

Du är ju som en blomsteräng hela du! JÄKLAR VAD FINT!

midis

Åh wilda. Det är ALLTID så fint att se dig här. Tusen tack.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.