2019-06-04

Sista dagen på Bornholm

Jag hittade vår sista dag på Bornholm bland mina utkast. Påsken känns ju helt plötsligt längesen men Bornholm är akutellt hela tiden så här kommer vår sista dag på Bornholm, älskar verkligen denna ö! Rekommenderar varmt ett besök.

Det var som sagt påsk och ingen påsk utan att leta påskägg, men i brist på ägg så blev det någon form av skattjakt i alla fall.

Det var faktiskt ganska gulligt att se Algot och Viggo springa runt och leta. Sånt här kantas ju alltid lite av tårar och frustration innan dom förstått konceptet helt.

Men vi föräldrar fick 10 av 10 poäng när dom sen kom på att det var chokladpengar. Det var ju skönt i alla fall.

Gulliga!

Sen åkte vi till en påsk-marknad på Bornholmsk Keramik Fabrik. Det var blandat gamla möbler med enskilda hantverkare som sålde sig grejer.

Älskar Danmark för här hittar man den klassiska stolen “sjuan” i detta tyg.

Och väl på Bornholm är det bästa tipset helt enkelt att hålla ögonen öppna för det finns loppisar och gårdbutiker lite överallt som man kan stanna till vid. Allt är inte jättekul men ändå.

Bra crew att resa med, helt klart.

Även om det segaste med att ta sig runt på Bornholm är att det är mycket in och ut ur bilden (om man inte är en dag på stranden vill säga). Men det funkar. Många tar ju sig runt med cykel och cykelsemestrar men det får nog bli när Algot är större. Och vi lite mindre trötta.

Hej hej!

Bornholm är ju känd för sin keramik, så se till att besöka några av de lokala producenterna. Här besökte vi Oh Oak som gör så himla fina grejer. Jag köpte en blå skål till sommarhuset.

Min lillebror och hans lilla familj som blir +1 i augusti. Så himla spännande med en till ny liten person som ska växa upp och prega in sin personlighet.

Sen åkte vi hit Allinge Rökeri och åt lunch. Det var varmt så vi kunde sitta ute. Det är alltid fint väder på Bornholm när vi är där, hehe. Kanske därför jag upplever Bornholm som det ultimata semesterstället.

Det är buffé, som är ganska vanligt i Danmark men inte riktigt min kopp te. Fast denna är faktiskt helt ok. When in Denmark liksom.

Och så avslutade vi dagen på allas favoritställe, Is kalas.  Alltså förutom att dom har sjukt god glass är det verkligen ett av de bästa ställena ever.

Glass, strand, utsikt och sjukt mysigt. Förra sommaren drack vi vin, badade i havet och åt glass till sent på kvällen. Typ too good to be true.

Mmmm vad det här får mig att längta ännu mer efter sommaren.

21

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.