2020-08-14

Sensommar-romantik!

Vi bestämde oss för att åka ut till huset och göra en långhelg av det när sommarvärmen kom tillbaka med dunder och brak. Är så glad att sommaren kom tillbaka även om svetten är total.  Det är allt innan och efter semestertider som jag njuter som allra mest av sommarhuset egentligen. Missförstå mig rätt, mitt-i-sommaren är underbar men den tiden kommer också med en hel del förväntningar som jag ibland tycker är svåra att släppa. Allt efter terminstart känns som en underbar bonus.

Idag kan ha varit den vackraste förmiddagen vid huset i år. Luften stod still och havet var kristallklart och spegelblankt. Jag badade med Algot i nästan en timme. Få saker får in mig i en sån total närvaro som att bada. Det är något med havet som gör att man glömmer allt annat för en stund.

Det blommar också fortfarande fint överallt. Kaprifol är en favorit, planterade en sån här vid huset men som tyvärr inte tagits sig så bra än.

Vi badar nere i Kattvik, en av de finaste badplatserna jag varit med om. Ingen sandstrand och lite bökig med en bebis får man väl erkänna men ändå – underbart. Är kiosken öppen köper vi varm korv och våfflor och äter nere vid båtarna.

Är så himla glad för en dag som idag. Hela sommaren har jag brottats med en hormonelldriven nedstämdhet. Jag minns när Algot var bebis och vi satt runt köksbordet och jag glatt konstaterade att “det var så skönt att jag duckat att få babyblues“. Sen förändrades allt när jag slutade amma. Och även om jag hade hoppats på att det skulle bli annorlunda denna gången så var jag beredd på att min kropp skulle säga stopp. Det är förstås lite mer hanterbart nu eftersom jag vet vad det är, men ändå, det är jobbigt att känna sig ledsen när man har en miljon anledningar att inte göra det.

Men så har jag helt plötsligt två gungande barn och allt börjar så sakteligen gå åt rätt håll igen. Även om tålamod inte är min bästa sport, så känns det som vinden har vänt.

53

Kommentera

Mia

Åh vad fin sista bilden är, med dina gungande barn – vacker som en tavla! ?

midis

Tack snälla, en fin stund i livet!

Johanna

Den sista bilden är magisk!

midis

Tack!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.