2020-08-09

Rumpsalva.

Vi går till stranden fast jag inte riktigt känner för det. Igår stannade jag och Idun inne hela dagen, jag sa att det var för Idun men det var lika mycket för min skull. Med några fina men väldigt sociala dagar bakom mig behövde jag låsa om mig. Det är frustrerande men jag gör det för jag vet att jag kommer må riktigt dåligt snabbt annars. Men så är det över 30 grader igen och familjen kokar så vi går ut. Det är det med barn – på gott och ont – man är i ständig rörelse. Det är skönt ibland för en halvkass dag kan snabbt bli bra när man väl kommer ut, men en halvkass dag kan också bli riktigt riktigt dålig om ens egna behov blir förbisedda för länge. Idag var någonstans mittemellan. Jag var tjurig men ändå vid gott mod.

Vi äter korv och badar. Idun hittar Algots gamla smakis och sitter still i 15 minuter när hon sörplar det sista av saften. Jag borde antagligen ta den ifrån henne men jag behöver verkligen att hon sitter still en liten stund. Mina cykelbyxor gick sönder påväg ner till stranden så jag världens brännsår på insidan av låret. Samtidigt som jag får en fläck på min klänning för jag har fått min första mens efter Idun och jag har tydligen helt glömt hur man gör. Lägenheten kokar när vi kommer hem, jag smörjer Iduns rumpsalva på låren och lägger mig som om jag ska föda barn igen i sängen. Skavet svider orimligt mycket. Min kropp känns så bökig.

Fönstret står på vid gavel och Algot springer runt naken på gården i lila foppatofflor och en rött pannband medan han leker med sin kompis Jacob. Jacob bor granne med oss och igår åt Algot 10 köttbullar på 2 minuter och innan han tuggat klart reser han sig och säger i farten “jag springer ner och leker med Jacob igen“. Jag, Anton och Idun satt kvar vid middagsbordet.  Jag fångar ögonblicket och njuter när jag hör dörren gå igen. Han känns så stor och fri. Jag trodde aldrig att livet i stan skulle kunna bli så bra med barn.

Det är som rumpsalva fast för själen.

 

56

Kommentera

Karin

Älskart! Så bra skrivet. Gick rakt in. Tack!!

midis

Tack, det betyder mycket att höra <3

Mia

Åh, dina texter… så på pricken. Du lockar fram igenkännande leenden hos mig och i nästa mening får jag tårar i ögonen. Fint!!

midis

En av de finaste sakerna med att skriva, tack för så fin kommentar.

så väl fångat! <3 alla känslorna får plats på samma gång

midis

Tack! Kroppen är så full av känslor just nu, vissa motstridiga, vissa stora och vissa lågintensiva. Men alla alltid där.

Sanna

Ett enkelt tips för att slippa brännande skav mellan låren: smörja in dem med olja, vanlig kropps- eller ansiktsolja – så slipper du cykelbyxor OCH skav! Mina somrar blev 100% bättre när jag testade detta.
Varm kram ?

midis

Det ska jag testa, tack! Har alltid tänkt att man måste “fylla på” med olja och det verkar så kladdigt när man är iväg?

Johanna

Fint fångat ❤️ Som vanligt är igenkänningsfaktorn så hög. Och, absolut Inotyol på mina insidan av mina lår igår också.

midis

Tack och fint att vi är fler i skav-träsket även om det svider rejält. Men även det en sida av livet antar jag. Kram!

Frida

Du skriver så jäkla bra! Så träffsäkert och med så mycket känsla!

midis

Tack! Det gör mig glad att det tas emot så. Det är allt jag önskar jag öppnar den sidan av bloggen och mig själv!

Magdalena

Berätta var du köper dina cykelbyxor 🙂 Jag kör samma knep men mina har en tendens att rulla upp sig, och så måste man stanna titt som tätt och gräva under kjolen för att rulla ner dem igen…

midis

Lindex! Tycker dom funkar bra. Vissa föredrar hotpants ju men jag måste ha cykelbyxor som går längre ner på låren, annars aj aj. Men kanske att jag gräver lite ändå när jag tänker efter, hehe.

Caroline

ICA Maxi har också bra cykelbyxor för en hundring. På damunderklädesavdelningen. Hög midja och lite glansiga så det blir absolut noll friktion. Mitt bästa köp i sommar ???

midis

Bra tips, tack!!

Åh Christin <3

midis

Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.