2018-06-05

En riktig fredag, middag på riket och Lokal 54

Restaurang Riket Malmö Davidshall

Vad passar bättre att visa en riktig fredag på en låtsas fredag? Menar det. I fredags mötte jag upp mina kontorskompisar från Lokal 54 på Escama för en fördrink i sommarvärmen. Vädret är förstås den stora snackisen atm. Drabbades av akuta domedags-känslor igår när jag skulle sova började tänka på (alltid när man ska sova) att det inte regnat på flera veckor, dricksvattnet håller på att ta slut och det ligger en broscher om vad man gör i krig och kriser på vår dörrmatta. Ugh. Tillbaka till fredagens drömeri.

Restaurang Riket Malmö Davidshall

Tänk att jag ändå suttit på Lokal 54 i fyra månader snart. Så glad att jag tog det beslutet, att skaffa kontorplats. Tog chansen när den dök upp. Träffade Caroline på ett mingel i höstas som jag egentligen var allt för trött för att gå på men tänkte “man vet aldrig”. Och man vet verkligen aldrig. Där stod Caroline höggravid och jag helt ny som frilans, “men du ska du inte hyra min plats så länge då?”. En månad senare hörde jag av mig och resten är historia. Ibland ska man bara våga och hoppa. Man kan vara snäll mot sig själv på olika sätt, att skaffa kontorsplats var ett sätt att vara snäll mot mig och min familj.

Restaurang Riket Malmö Davidshall Restaurang Riket Malmö Davidshall

Caroline, Sofie, Helena och så Hanna!

Restaurang Riket Malmö Davidshall Restaurang Riket Malmö Davidshall

Vi åt på Riket vid Davidshall som nog har en av stans mysigaste uteserveringar. Vi satt ute till halv tolv i t-shirt. På tal om vädret. Lokal 54 är ju lite av en trio som jobbar ihop osv men alla är ju frilans at heart, så det gör att vi inte alltid är på kontoret samtidigt. Så väldigt trevligt att sammanstråla och träffas utanför kontoret också ju! Maten var dessutom mycket god och personalen trevlig. Ända minus är att de inte har bröd. Jag är en för hungrig person för att stå ut utan bröd. Vad ska man dessutom ta upp såsen med då?

Restaurang Riket Malmö Davidshall

Och så vet man ju hur bra en resturang är utefter hur fin toaletten är. Alltså är denna mycket bra. Tack för middagen och en strålande sommarkväll i Malmö.

10

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.