2015-07-08

Rågeleje till Tisvildeleje

En (av många) saker jag gillar med att blogga är det här med att återberätta. Gå igenom. Lagra. Ta hand om. Dels är det väldigt roligt att ha ett personligt arkiv men det finns även något terapeutiskt i att skriva inläggen. Det är så himla lätt att man springer så fort från det ena till det andra att eftertanken och reflektionen hamnar på efterkälken (inte minst under sommarmånaderna). Sen står man där en ångestfylld novemberdag och undrar vad tiden tog vägen. Genom att ta hand om minnena, gå igenom dem omsorgsfullt och placera dem någonstans fint (som här) så hjälper det mig att se att tiden är proppfull med saker. Det är en skön känsla när ångesten smyger sig på. Så låt oss därför vältra lite till i vår Danmarksemester. 
 
 
En dag när solen visade sitt fina tryne tog vi bilen och åkte västerut. Vi skulle till Tisvildeleje som vi varit i ett par dagar innan men som jag ville tillbaka till när det var fint väder. För det kändes som en by man ville uppleva solig. 
 
 
 
 
Vi stannade till i Rågeleje eftersom jag från bilen såg de här urtjusiga små bodarna som helt enkelt var för semesterdrömmiga för att jag inte skulle skrika “stanna biiilen”. 
 
 
 
 
Dessutom var det, som alltid där det är hav, en väldig fin promenad. 
 
 
 
Vi passade på att äta helstekt rödspätta. Ett måste väl i Danmark. 
 
 
Sen åkte vi vidare till huvuddestinationen. Algot var vrålhungrig när vi kom fram. 
 
 
 
 
Inser nu att jag inte alls fotade mycket väl där mer än stället där vi drack kaffe, rosorna vi luktade på och glassen vi åt. Men hur som var de olika lejerna två riktiga sommarpärlor!

 
 
 
 
 
 
 
0

Kommentera

Vilka vansinnigt fina små bodar! Fattar att du ville stanna bilen! Och jag håller verkligen med om det där med att ha tid för att lägga upp och reflektera (samt spara minnen) av det en har gjort. Det är ju det som är en av finheterna i att blogga.

Förresten är det typ mums-mums på toppen av glassarna?! Hur gott?! (Är det paradis-glass rentav?)

Mycket bra spottat! Såklart paradis-glass och mums-mumsen är en dansk specialitet!

ISA

men vilka gulliga små hus på stranden! förstår att du ropade stoooooopp 😉

eller hur!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.