2018-03-01

Poké Poké bowl i Malmö, att jobba med sociala medier och en snigel

Poké Poké bowl i Malmö

Kanske är det chocken över att det blev vinter till sist ändå som gör att denna veckan går snabbt. Eller att jag äntligen var på akupunktur igen i tisdag och den hjälper mig så mycket med pms och andra diffusa ting. Tiden går ju helt klart fortare när man är gladare. Hur som. I tisdags var jag på kontoret igen efter ett litet uppehåll. Vabb och själslig stress har gjort att jag hållit mig på hemmaplan. Började dagen med att planera veckan och rensa min mejlkorg…från skit. Kanske var det prokrastinering men jag avregistrerade mig från typ en miljon nyhetsbrev (behöll dom jag faktiskt läser). Sån grej jag sagt i åravis att jag ska göra. Kände mig faktiskt typ ren när jag var klar. Kanske inte kan lösa allt på en gång men det var en väldig konkret sak och det var skönt i en tid när allt ter sig sjukt okonkret i mitt huvud.

Poké Poké bowl i Malmö

Vid lunch cyklade jag till “andra sidan stan” för att äta lunch med Matilda på Poké Poké på Djäknegatan. Det var så in i bomben svinkallt att jag nästan hoppade av cykel och ställe mig mitt på gatan och storbölade. Det var i alla fall vad jag hade lust att göra. Tyvärr bryr jag mig om vad folk tycker om mig så jag lät bli. Men beklagade mig i alla fall lite om livet svårigheter till mitt sällskap som lyssnade fint.

Poké Poké bowl i Malmö Poké Poké bowl i Malmö

Fint att få fly in i ett mer tropiskt tema. Gott var det också!

Poké Poké bowl i Malmö

Var tvungen att cykla hem igen och ta på mig långkalsonger under mina tunna vårbyxor innan jag cyklade vidare till min arbetsdag. Det där med vår i sinnet tog mig inte speciellt långt. Även om jag optimistiskt tänkte att mina strumpor skulle värme lite för att “dom var så långa”. Haha. Cyklade hur som vidare till Softskin.se och hämtade produkter att fota. Jag arbetar ju med deras sociala medier. Så himla glad för det jobbet! Det är kreativt, fritt och roligt. Och inte på heltid. När jag skulle söka jobb efter min föräldraledighet ville jag så gärna hitta ett jobb som inte var på heltid men ändå inom ramen av min utbildning som (digital) kommunikatör och det jag tycker är roligt. Halvtid för jag har egna projekt jag gärna vill lägga tid på men framför allt på grund av Algot. Men det verkade o-m-ö-j-l-i-g-t i mediebranschen. Som tyvärr kan både vara lite ful och lite hård. Det var en anledning till att jag valde att bli frilans. Även om jag verkligen inte gillar att sälja in mig själv så verkade den delen av jobbet mer värt det än att lägga 12 timmar om dagen på något skitgöra hos någon annan. Jag hade svårt att konkurrera med dom som har jättemycket tid osv. Men så dök jobbet på Softskin upp på en Facebookgrupp som jag sökte och på den vägen var det. Det säger ju något om hur man söker jobb idag när jag knappt blev kallad på EN ENDA intervju när jag sökte jobb på det traditonella sättet, men fick jobb på mindre än en vecka via Facebook. Anmärkningsvärt.

Poké Poké bowl i Malmö

Medan jag är där som SoMe-expert (hehe, det var det där med att sälja in sig) så är Softskin experter på ekologisk och naturlig skönhetsvård. Har verkligen lärt mig så mycket under mina fyra månader där. Har ju alltid tyckt det varit roligt med produkter så känns både kul och bra att testa och byta ut till något som också är…schysst. Har redan fått några favoriter. Exempelvis oljor! Cacay Olja är min absoluta favorit till ansiktet. Och Mandelolja till kroppen. Luktar liksom lite nötigt vilket jag gillar och går snabbt in i kroppen. Anna, min chef, är verkligen så bra, noggrann och lusläser innehållslistor. Hon kan otroligt mycket, inspirerande och imponerande! Hon gav mig bland annat tipset att smörja in mig med mandelolja direkt efter duschen när kroppen fortfarande är lite blöt eftersom oljan går in bättre då. Bra tips. Kan ta på mig kläder nästan direkt med denna.

Poké Poké bowl i Malmö

Och så har jag bytt schampo eftersom jag haft så kliig hårbotten. Älskar verkligen balsamet! Och en bra handtvål eftersom Anton har mycket problem med torra händer och naglar. Fick tipset av Anna unna oss en bra tvål eftersom det gör mer än vad man tror, även om diskmedel är värst. Alla produkter har jag förresten köpt själv, med en liten rabatt för anställda. Jag var på en föreläsning med en kvinna från reklamombudsmannen igår (mer om det i ett annat inlägg) som pratade just om det här – när anställda skriver om företaget. Är det då reklam? Oklart för tillfället. Men just nu är det ju otroligt smart av företag att anställa folk med egna kanaler. Inte minst för deras kunskap såklart men man blir ju också någon slags ambassadör för företaget ( i och med att de ofta nämns om man skriver om sin vardag). Men med det sagt så är jag så glad för det här jobbet. Inte minst för det hjälper ju kassaflödet, men det känns bra att ha hittat ett vettigt och bra företag att jobba för. Då känns det naturligt att prata och tipsa om det. Jag skriver ju inte allt för ofta om mitt jobb (lite med tänke på ovanstående ) men tänker att det kanske är kul att läsa lite om ändå? Eller? Blir glad för er input!

Poké Poké bowl i Malmö

Sen var det dags att hämta Algot. Som satt och grät “No no no no no”, hela vägen hem när isvindar kastade sig mot cykeln. Sen var han på helt sjukt dåligt humör hela eftermiddagen. Jag älskar förskolan (tack Sverige) men ibland tänker jag det är lite trist att man på vardagarna verkligen få den grinigaste tiden på dygnet. För oss alla. Men kvällen avslutades i alla fall med ett kärt gapskratt när Algot böjer sig in över Anton som ligger på soffan och pekar på hans näsa och säger “pappa har snigel i näsan”. Sen fick Anton snällt gå och snyta sig.

0

Kommentera

Hmm. Tänker att om man är SKYLDIG att skriva om det företag man är anställd på, att det liksom är en del av anställningen, då ska det väl sannolikt reklammärkas. Men när man bara berättar om att man jobbat med det…? Fast lurigt förstås, är det ens egna företag och man skriver om produkterna man ju jobbar med måste det ju reklammärkas. snårigt!

Lyxigt att jobba med ett sådant företag hur som helst, måste vara härligt att få tillgång till expertråd.

Hade inget problem med att du skrev om jobbet på det här sättet, tvärtom intressant eftersom det ger en inblick i dina karriärsval och hur du arbetar och sådant tycker jag alltid är jätteroligt att läsa om hos folk.

Christin

Nä men precis. Ingår det i anställnings-avtalet så är det en helt annan femma. Men just nu måste man inte reklammärka som anställd (om det inte är ens egna produkter förstås), men reklamombudsmannen har det uppe till diskussion ifall anställda också ska reklammärka eftersom många företag har det som en det av sin marknadsföringsstrategi att anställa “influensers” eftersom de hoppas dom ska sprida deras budskap. Men precis som jag utmärker när jag fått något (pressutskick utan motkrav) även fast jag inte måste så tycker jag det är schysst och bäst att lägga alla korten på bordet. Om det ger någon mening? 🙂

Och tack för din kommentar!! Det gör mig glad! Och kul att det inlägget funkar! Det blir ju lätt ett stort “hål” i bloggen om jag aldrig skriver om jobbet. Plus det är ett sätt att få ut vad det är jag faktiskt gör (till den dagen om mina egna projekt inte funkar). Men tycker också det är intressant att läsa om folks (din också!) karriärsval utan att det blir för solskenshistoria-igt. Eller för orealistiskt eller vinklat, är väl det jag menar. Svårt, men gör mitt bästa för att det ska bli nyanserat och intressant läsning 🙂

Så himla mysigt Poké Poké verkar. Har aldrig hört om det förr man kan verkligen märka att jag måste dit och prova det nästa gång jag är i Malmö!

Christin

Det var det! Hade inte heller varit där innan i tisdag, men nu har jag varit där två gånger på en vecka, hehe. Tänker att det också är lite najs och gott att köpa med sig ut i en park på sommaren! längtet!

Dit måste vi, ser supermysigt ut!

Hahaha, snigel i näsan?, man har aldrig tråkigt med barn/ Pernilla

Christin

Ja! Kan verkligen rekommendera, supergott och kul med något nytt. Haha eller hur. Dom gör livet festligare, helt klart. Kram!

jag gillade det här inlägget mycket och ser gärna att du skriver mer om vad du pysslar med på jobbet! sen gillar jag ju både skönhetsprodukter och sociala medier sååååatttehh 🙂

tack för tips om poké! det är en av mina bästa måltider, fint att också kunna käka det ute någon gång. speciellt med tanke på att det ligger himla nära från vår lägga!

Christin

Åh va kul med så härlig feedback. Tack!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.