Nyår i New York! Vi hade bokat bord mitt i smeten av Times Square. Vi förstod ju snabbt att det bara är turister som är dumma nog att ge sig in i dem folkmassorna, men nu var vi i New York och vi ville se bollen. Vi ville ha tv-serie upplevelsen, för vem vet hur många nyår man spenderar i New York? Vi ville kunna åka hem och berätta hur absolut underbart och once-in-a-life-time det varit på tolvslaget. Vi ville åka hem med minnet att vi med Frank Sinatras ‘new york new york’ i bakgruden hade räknat ner de sista tio sekunderna av 2012 tillsammans med tiotusen andra människor och hur hela himlen hade exploderat rakt ovanför oss. Så blev det inte. Gatan utanför vår restaurang var avsärrad så där var bara en handfull med människor och vi var så nervösa att bli av med vårt bord och behöva stå i kylan i fem timmar så att vi drack oss till att få stanna kvar. Vi beställde in drink efter drink och efter att ha konstaterat att “det är skönt att bli äldre och skippa alkohol-hetsen på nyår” så blev vi dygnraka Alltså verkligen kanon fulla. Men någonstans mitt i detta hade vi, trots allt, en helt overklig bra kväll. Visserligen ingen tv-serie – den var bättre än så för kvällen var verklig och vår från top till tå.. New York, strålande vänner och en riktig tjusig kväll gjorde att jag för första gången, på riktigt, upplevde att det var dags att fånga dagen. Jag frågade Anton om han ville gifta sig med mig. Han sa Ja. Han sa ja. Jag sa ja. Vi sa ja. Våren 2014 blir vi man och fru!
0

Hej! Detta var nyårsaftondagenseneftermiddag. Det var kallt och vi var alla pepp och lite nervösa för folkmassan på times square. Men det gick bra!

Jag kände mig så himla fin i min ultraglittriga Ida Sjöstedt klänning. Jag tänker att jag skall ha den på varenda nyår framöver. I alla fall så länge det går utan att vara olämligt. 
 
0

 
Om en vecka åker vi! Det låter ju snart men mitt huvud har varit redo att åka sen minst förra veckan. Ibland blir jag så nervös att jag nästan blir illamående. Men så är det ju när man skall göra något man aldrig gjort innan. Jag blir nervös hur kul jag än föreställer mig det kommer att bli. Hursom – förra veckan dukade jag fram våren, bjöd in mina bästa flickvänner och sa: vi ses igen när träden blommar. Det var en bra kväll. 
0

 
En helt vanlig söndag i New York. Vi åkte upp i top of the rock – helt klart värt utsikten. Åk dit innan frukost! Vi var där 10.00 och fick vänta 30 minuter, inte så farligt jämförtvis med 3 timmar väntetid på eftermiddagen. Efteråt promenerade vi i central park. Ett tips är att leta efter tips i populärkulturen! Det extremt fina taket och bron i central park är exempelvis där Chuck och Blair gifter sig i sista avsnittet i Gossip Girl. Biblioteket jag tipsade om i ett annat inlägg är där Carrie och Big gifter sig and so on. Inte skall man förringa något så trivialt som tv-serier. Bra och enkel dag i äpplet. 
0
 
Häromdagen tittade jag och Anton på Searching for sugerman. Herregud vilken historia, nästan så knäpp att man skulle tro att det var ett ända hittepå. Mitt betyg är att jag har inte kunnat sluta tänka på den sen vi såg den. Det är en sån film. Se den, så kan vi diskutera den! 
0
Då var det dags för dag fem och den andra snöiga dagen i New York. 
Vi gick neråt
Jag ville verkligen se ground zero. De andra gånger jag varit i New York har det varit en ända stor byggarbetsplats, så nu ville jag se de omtalade vattenfallen. Men det visade sig att de var omringade av byggarbetsställningar ändå och sjumiljoner turister på det. Vi bestämde oss för att åka dit i vår istället. Här är i alla fall Freedom Tower. 

Vi åkte tvärts över stan istället och kollade in the met. Det är fint! Åk dit och kolla! 
Vi såg ingen föreställningen men gick in och värmde oss lite ändå. 
Megasuddig bild men jag tyckte den var så söt ändå. 

Dimman var tung och Central Park var snötäckt så vi köpte oss varsin varm chocklad och gick en promenad. 
Sen gick vi hem och bytte om för vi hade en middagbokning i Harlem. 
Vi skulle till Red Rooster. Det är Marcus Samuelssons omtalade restaurang. 

Vi var alla mycket pepp på att vara där! 

Stämningen på den restaurangen är något av det bästa jag upplevt i restaurangväg. 

 

Vi var enligt kyparen “Crazy early” så vi satte oss i baren och tog oss ett glas. Vilken jag nästan rekomanderar en att göra, för så trevligt är där. Till sist fick vi vårt bord! 

Jag och Anton delade på ett dussin ostron som serverades med pepparrot. Det var sjukt gott. 
Det var smakfullt juldekorerat. 
Hej! En av de bästa restaurangerna vi åt på i New York, tyckte nog vi alla!
Vi åt mini-munkar till efterrätt! Det var allt för mycket och precis rätt! Så gott! Vi tyckte Red Rooster var extremt prisvärt. Vi var fyra personer som drack minst ett par glas alkohol var, två förrätter, varsin huvudrätt, kaffe och dessert på det och så lite dricks till den extremt proffessionella kyparen. Det kalaset kostade oss 300 dollar, alltså inte ens 2000kr för fyra personer. GÅ DIT! Men tänk på att boka! 
0
 
Hurra! Höstterminen är officiellt slut. Jag är så himla glad för det – nästan lättad. Mentalt slutade jag skolan innan jul, så det har känts otroligt tungt att faktiskt slutföra vår uppsats. Men väl värt arbetet för vi fick högsta betyg! Är så himlaotroligtfantastiskt glad för det. Sanningen är att jag inte skulle ha blivit nöjd med något annat men när läraren radade upp sin kritik tänkte jag att happ, där rök mitt VG. Till historien hör att jag var ett poäng från VG i grundkursen, vilket irriterar mig så fruktansvärt. Men nu så! Jag firar med att Familie Summerbelles otroligt fina New York-poster. Alltså. Så fin och dessutom påminner den mig om ett av livets mest minnesvärda ögonblick. 
0
på Ed’s Lobster bar på Lafayette st! Vi gick dit ganska tidigt för vi trodde det skulle vara packat med folk men väl där fick vi bord direkt. Maten vad godgod fast vi förstod ju ganska snabbt att stället antagligen är mer av ett sommarställe.
 

Där var i alla fall julpyntat! 
Näs-pussen

Jag tog gratinerad helhummer. Deras signatur rätt är hummer i korvbröd vilket jag tänker mig är utmärkt att ta med sig till en park en vårig och varm new york-dag.  

Pommes till såklart, dem var utmärkta. Väl värt ett besök hur som helst!
0
Dag fyra var snöstormen ett minne blott och vi var glada för vi skulle äta megafrukost på finfint ställe i Soho. Balthazar närmare bestämt. 
 

Hej & godmorgon. 
 
Det var verkligen ett jättefint ställe och omåttligt populärt. Vi hade sådan himla tur för vi kom dit i precis rätt tid. Vi fick vänta tio minuter och norpade det sista bordet, de bakom oss fick vänta 60 min på ett bord. 
 
Vi delade på en pastry-korg som var fylld med överdrivet mycket pastries. Men gott var det. 
Vi beställde in egg benedict, färska bär och kaffe. Sjukt gott och bra! Gå hit! 

Jag kunde använda mina nya solglasögon från The Row. The Row är ju Ashley och Mary-Kate Olsens märke som de startade 2006. Man kan ju tycka som man vill om dem, men snygga solglasögon är alltid snygga solglasögon.
Vi gick förbi en restaurang vi ville äta på, men som vi inte hann med. 
Så vi gick till High line. Där är så himla fint, rekomenderar verkligen den promenaden! Extremt fint sätt att skapa nya utrymmen men ändå bevara historian.

Finast på en solig dag, såklart!
Sedan drog Anton med oss hit: javits convetions center, ritad av I. M. Pei architects. Jag var rätt hungrig då, så jag var mer grinig än imponerad. 
Jag kollade till vänster om mig istället. 
Sen gick vi till Bryant Park och kollade in biblioteket. Biblioteket är ett väldigt fint gratisnöje. Dessutom är Bryant Park hur fint som helst och ofta dränkt i sol. (Är man svensk, så är man. hoho.)
Och glada var vi. 
Sedan gick vi hem och vilade innan vi åt hummer. 

 

 

 
0
 

 
I New York testade jag dumplings för första gången. Det var kul för man har ju hört så mycket om de små knytena. Jag och A blev akut hungriga och tog första bästa lunch ställe på times square. En riktigt turist don’t men vi var desperata efter mat. Det visade sig att den restaurangen har en stjärna i michelin guiden och är, tydligen, halvt kända för sina dumplings. Tacksam lyxmat för, trots att vi beställde in sjukliga mängder mat kostade vår lunch mindre än hotelfrukosten! Summan av kardemumman är i alla fall att jag, vi, numera älskar dumplings. Även om vi inte är några michelin gubbar så var det kul, gott och enkelt att göra det hemma. Det tog cirkus 15 min. Om inte det är snabbmat, så vet jag inte vad som är. 
0