2019-01-01

Nyår och nytt år

Gott Nytt År!

Igår firade vi in det nya året hemma hos en kompis i en helt ny konstellation. Det är egentligen det jag gillar med nyår; det finns plats för nya infallsvinklar. Inte fast i några traditioner.Varje nyår ser olika ut för oss. Fint ändå. I år var vi i Malmö och det var riktigt mysigt. Jag propsade på att köpa ostron till lunch och färsk fisk. Så det satt vi och sörplade i oss hemma vid köksbordet i pyjamas. Nästa år är jag sugen på att satsa ännu mer till lunch. Skaldjurslunch, det är ju ett trevligt nyårskoncept. Om man ändå ska envisas med traditioner.

Det blev en lugn nyår med fina vänner som lagat god mat! Algot vaknade av de sista fyrverkerierna och ville prompt komma upp och titta på “rymdraketerna”. Och jag får erkänna att det var sjukt mysigt att stå där i fönstret och blicka ut mot det nya året. Men det har han förstås ingen aning om, för honom är allt som vanligt.

Och för mig också egentligen. Hade ett utomordentligt utbrott igår när jag skulle klä på mig. Någon härlig cocktail av PMS och vinterängslighet. Min ängslighet och ångest älskar sömnbrist och inget som helst dagsljus – nyår (eller nystart) eller inte. Tyvärr har det spökat rejält senaste veckan.

Men dagen har också blandats med energi. För den finns där också, parallellt. Vi plockade ner vår gran idag (den var stendöd), städade lägenheten lite och i en stund sa jag också; “vi har ju den bästa årstiden framför oss nu”. Kände dagsljuset pulsera i kroppen. Även om jag väldigt aktivt förnekade att vintern fortfarande är lång. Men känslan fanns där och det var tillräckligt.

För jag kan ändå inte hejda mig. Drömma om 2019. Mål, önskningar och längtan. Jag är sjukt dåligt på konkreta mål. Jag har mer svepande känslor av vad jag skulle vilja ha mer eller mindre av. Algot har jullov i en vecka till och vi också. Jag jobbar förvisso två dagar på Miloii, men det är först nästa vecka kontoret drar igång. Har mycket i huvudet som vill ut. Även här inne. Och alltid med rädslan att inte någon som helst svarar, hehe, frågar jag ändå; vad hade ni önskat mer eller mindre av här inne? Mitt bloggande är väldigt luststyrt, något jag egentligen uppmanar, men skulle ändå vara fint med en knuff i rätt riktning. Om ni har någon minut över.

Kram!

 

35

Kommentera

Gott nytt år fina du! Den där glittertröjan ser helt amaze ut!
Och angående din fråga; det jag älskar med din blogg är att den är så äkta, vilket kan bero på att du delar med dig av dina ups and downs. Det känns fint att följa och ta del av tycker jag. Så fortsätt gärna med det! Också himla fint att se dig peppa och växa tillsammans med andra kvinnor i din omgivning, det verkar så härligt att ta del av den givande gemenskap ni verkar ha där nere i Malmö! Som egen företagare tycker jag att jag själv saknar det drivet i mig, att ge mig ut och nätverka och träffa andra i samma sits. Så blir ändå motiverad av att läsa om det här. <3

midis

Gott nytt år!! Förutom att den var helt SKITKASS kavlité (fan ta dig Zara alltså), så var den skitfin, hehe.

Och tack för så himla fin feedback och input! Malmö kantas också vassa armbågar och kommentarer som “såhär är branchen”, få jobb & mycket människor osv. Men min ambition har hela tiden varit att försöka göra det här på mina egna villkor, för annars pallar jag inte. Och människorna runt omkring mig är en stor del av det. Även om jag också kan bli osäker och stressad av konkurrens så bär vi varandra och jobbet är aldrig så roligt som när vi gör det tillsammans. Då blir man stolt och har kul. Så tack för du inspirerar mig att fortsätta och lyfta det ännu mer. Jag har inte tänkt aktivt på det som en sak att skriva om innan, har bara gjort.

Kram och tack för du läser. OCH SNART KOMMER JU EN HIMLA BEBIS! Ska bli kul att följa er!

Elin

Nu bidrar jag inte med nån riktning utan vill mest bara säga: fortsätt som du gör! Jag uppskattar massor att du delar med dig av resor, färg, kläder, barn, förhållanden och alla ups and downs som hör till och att det här känns som ett så himla varmt och mjukt ställe att landa i. Kram på dig

midis

“ett varmt och mjukt ställe att landa i”. Precis så önskar jag att detta ställe ska vara! Tack för din kommentar, betyder oerhört mycket att få höra. Tack för du läser och är här! Kram!

Gott nytt år på dig, fina du! Eftersom jag haft så himla svårt att ta in bloggar alls på sistone så säger jag inget om någon önskan. Tror det är bra som det brukar vara, en salig blandning av allt du gillar (och ibland inte gillar). Du gör ett så himla bra jobb, hejar på från min sida skärmen!

midis

Åh gott nytt år Bea! Bara det är tillräckligt, tusen tack för din kommentar! 🙂

Alltså du har ju redan gjort ett sånt himla hästjobb här inne under 2018 så jag sitter varken och saknar eller önskar bort! Tycker du för jämnan får ihop en närmast perfekt cocktail av personligt, känsligt, vackert, vardagligt, festligt och kreativt!

midis

TACK Alicia. Det känns så himla fint att få höra. I det dagliga arbetet är det så sinnessjukt lätt att ifrågasätta sig själv. Så det här betyder så mycket! Sparar och plockar fram när hjärtat tvivlar. Kram!

Jag kan bara instämma med resten här inne! Är väldigt nöjd med den brokiga och ärliga blandning du har. Om jag skulle önska något, men det är långt ifrån nödvändigt att det uppfylls, hade det varit intressant att få ta del av hur du känner nu när jwhf är sjösatt och hur det kändes då förra året, innan det var igång. Helt enkelt, att få ta del av processen. Hoppas du får en fin ledig vecka! Kram

midis

Tack Malin! Det betyder verkligen så mycket. SÅKLART kan jag skriva mer om det, det är också lite lättare nu när det gått lite tid. Ibland är det mitt bästa skrivtips – tid – även om jag själv glömmer bort det ibland. Stor kram!

Lisa

Jag hittade till din blogg strax efter sommaren, och sen dess har den här platsen varit något jag längtar efter att besöka. Du vet sådär att jag har väntat med att klicka in här på ett tag och sparat på det goda, för att sen en dag på bussen hem få en liten lyckokänsla av att “åh! nu ska jag gosa in mig i jackan och läsa Midis!”. Typ som att ha sin favoritglass oöppnad i frysen och veta att man kan plocka fram den närsomhelst och njuta av en full bytta. Sen är du också anledningen till att jag under hösten fått in färg i nästan allt jag klätt på mig, och vad bra jag har mått av det! Allt blir liksom lite roligare med färg, har jag märkt. Nu blev det ju inte så mycket konstruktivt med den här kommentaren heller, men summan av kardemumman är väl att det blir bra vad du än lägger upp. Tack för det, fina du!

midis

ALLTSÅ!!! Vet knappt vad jag ska svara?! TACK!! Typ den finaste beskrivningen av min blogg? Även om det inte var så kallad konstruktiv kristik så betyder den här sortens feedback så otroligt mycket för mig. Att få höra att man gör något bra. Det är min stora drivkraft till bloggen. Man kan såklart ha flera, men det är den störst: att man ska känna sig mindre ensam när man är här inne. Jag brottas själv väldigt mycket med ensamhetskänslor och många texter kommer fram av att jag själv undrar “varför får jag aldrig läsa om det här”. Men ibland tvivlar man ju förstås, tänker att “vem fan är jag till att göra detta”. Och då. Då är sån här feedback riktigt näring. Bensin. Min favoritglass. Som vi delar!! Och där är hela festen. Allt det roliga. Så tack!

Mia

Tycker om din blogg så som den är… inspirerande, ärlig, färgstark och härlig! Får man önska… så ännu fler outfits, blir så peppad att ha ännu mer färg och mönster när jag ser dina fabulösa kombos! Ser på min garderob med andra ögon och hittar fynd bland mina befintliga kläder.
Och jag uppskattar dina tankar om livet, vardagen, jobb och att vara mamma. Känner igen mig och du är så bra på att sätta ord på hur det är!

midis

Klart man får önska!! Är också pepp på att färglägga 2019, så mer outfits coming up! Tycker ju själv det är så roligt, hehe (dock ibland en utmaning att hitta foto-hjälp). Men framför allt: tack, tack för den otroligt fina feedbacken. Att blogga är stundvis ett ganska ensamt jobb och då är såna här påminnelser, från er, så otroligt viktigt och fint. Tycker det är så sjukt stort att någon tar sig tid till det jag har att säga, berätta. Känner mig totalt ödmjuk inför det – att vi delar den här platsen tillsammans. Tack för en så fin start på 2019!

Elin

Jag uppskattar verkligen blandningen här, med outfits, företagande och föräldraliv. En härlig, inspirerande och samtidigt verklig och realistisk plats. Med det sagt, fortsätt i samma anda 🙂 gott nytt 2019!

midis

Tack!!!! Blir ju så glad av att höra det. Gör jobbet så mkt mer lustfyllt, så tack! God fortsättning!

Ewa-Lena

Hej
Jag hittade dig då jag tidigare följt Lina. Jag tycker mycket om när du ibland skriver i diktform. Mycket bra språk och rytm då. Ärligt. Och så har du underbara färgval och kombinationer.
Hej från Ewa-Lena

midis

Hej! Nämen va kul att höra. Hoppas jag ska ha mer ro i 2019 för att skriva mer så, men det behöver lite mer ansatts när man skriver dem pga det är direkt från hjärtat. Tack för du läser!

Kristina

Hittade precis hit och har läst bakåt. Och tänkte bums, vilken skön person, som bjuder på både det härliga och kluriga i livet. Har redan läst högt för min partner (har alltid den dåliga vanan att avbryta min omgivning när jag läser något som fångar mig extra mycket. “Hör här, så bra/intressant/etc..”) om hur ni listade vad vila vad för er och hur det skiljde sig åt mellan er och skiftat under åren. Kort och gott, gillar när en är transparent med livets alla sidor. Orkar inte längre läsa de som bara är lyckliga och framgångsrika, för ingen är ju egentligen det, och för att min jämförelsesjuka inte fixar att alltid att se att alla har sin grejer att jobba med även om det inte syns i det kurerade flödena. Och så gillar jag att jag samtidigt får klädinspo. Hit kommer jag återvända, du kommer nu bli en av typ 3-4 bloggare som jag svänger förbi för att få lite gott och blandat. Vilken fynd att jag hittade hit!

midis

Hej och wow- tack!! Blir så oerhört glad för en sån fin och varm kommentar. Jag försöker alltid skriva en blogg jag gärna själv vill läsa. Ibland orkar jag inte alltid gå in i personligt och ibland behöver det gå lite tid innan jag delar, men det är det som gör bloggen rolig och gör att jag mår bra av dem. Att dela med mig av livet så som det är, och när ni delar tillbaka. Det får mig att känna mig mindre ensam och hoppas att ni som läser ska få samma känsla, i alla fall ibland. Du gjorde min måndag, tack!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.