2020-07-07

Nya tider, nya färger.

Vi har målat om i köket. Det är fortfarande grönt men ändå – något nytt. Älskar att jobba med färg och hur man kan förändra ett rum. Tidigare hade vi en mörkgrön fondvägg som vi målade när Algot föddes. Jag hade varit trött på den sen ett tag och nu tog vi äntligen tag i det.

Nu ser det ut såhär! En pistagig och vårig grön på två tredjedelar av väggen. Men lila hyllplan till och röda detaljer och lite naturmaterial på det. Jag tycker om att lägga till ljust trä till färg, tycker det blir en fin kombo.

Och jag tycker också om att göra om när man gått igenom något i livet. Har ett otroligt starkt behov att manifestera det som känns på insidan, på utsidan. Ofta är förändringar man går igenom subtila men lika monumentala. Man känner sig annorlunda. En inställning, en insikt eller en ny vy inombords. Och ofta är det skönt och lättare för både en själv och andra att förstå det om man konkret ändrar något. Denna gången är det för Idun. Nu är hon ingen subtil förändring, men det som sker inombords när man får barn är. Insidan möbleras om, så då gör vi detsamma i lägenheten.

Vi älskar vår lägenhet och har bott här i tio år och som det ser ut kommer vi nog bo kvar ett par år till. Men vi har ändrat funktionen i lägenheten genom åren, anpassat den efter var vi är i livet just nu och vad är en bra lägenhet om den inte kan följa en genom tio år i livet? Oavsett när vi går vidare till nytt och hur bra det än kommer vara så kommer det vara en sorg att låsa dörren till denna lägenheten.

Nu ska bara färgen på hyllplanen hårdna och torka ordentligt innan vi fyller den med vårt vardagsbestyr igen. Lite saker ska upp på väggarna och sen är köket klart för denna gång.

Det blev inget Bornholm för oss denna veckan, en besvikelse helt klart. Men detta blev också rätt fint. Vi målade allt på en dag. Jag tejpade och Anton målade och så växlade vi med barnen. Älskar den känslan, när vi slår ihop oss och får saker gjorda med samma mål i sikte. Färgstarkt det också.

46
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Åsa

Åh va du är bra på färgkombinationer! Sjukt fint!

midis

Tack!! Detta blev jag glad av! 🙂

W

Vet att det finns ett gammalt hemma hos-reportage här men alltså kräver ett nytt med alla fina förändringar ni gjort! Älskar din stil!

midis

Tack, så fint att höra!! Kanske få försöka få till en rundtur till hösten!! 🙂 Kram!

Emilia Leide

Men alltså. Färgerna i ditt liv! Älskar all färg! ?

midis

Tack!! Lever verkligen livet i färg. Tack för din kommentar, gjorde mig glad!

Matilda

Hej!
Vad heter / vilken färgkod har den lila färgen? 🙂

/Matilda

midis

Hej! Jag ska kolla när jag kommer hem igen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.