2018-11-28

November stunder

Källa: här

Så nådde november och dom korta dagarna även mig till sist. Trots att det ett tag kändes som att sommaren aldrig skulle ta slut i år. Men i precis rätt tid påminde Vicky mig om det här Instagramkontot som hamnat långt bak i algoritmen. Det är så fint och beskrev november precis rätt. För inte nog med att november är rätt trist och mörkt så börjar det också gå mot slutet av året. Och man vänder blicken lite inåt. Börjar runda av. Eller jag gör nog det för jag märker att inspirationen tar en liten paus och låter reflektion tar plats istället. Efter ett långt arbetsår längtar jag efter det. Vad hände? Jag saknar mina kompisar, långa kvällar och tomma dagar. Att vara själv. Inte pressa hårdare, istället släppa förnuftet en stund. Leda med hjärtat snarare än hjärnan. Känner mig nästan upprorisk. Och trött samtidigt. Att det är omöjligt att hinna ta hyggliga bilder är sin sak, men det är ju något melankoliskt med november som jag låter ta plats i år.

20

Kommentera

enprunkandemorsa

“Jag saknar mina kompisar, långa kvällar och tomma dagar.”
Så fint skrivet! Du är bra på orden du. 💗

midis

Puss på dig goding!

Känner så väl igen detta. Jag brukar tänka att det bästa vi kan göra är ibland att låta saker bli vad det blir, för det finns något naturligt i det. Så länge det inte gör en illa. Och att vila sig i introspektion kan ju inte vara skadligt direkt. Fint att höra att du är rädd om dig <3

midis

Fint att vi är fler. Precis, så länge det inte gör en illa. Även om att stanna upp kan vara ganska smärtsamt ibland. Kram fina wilda.

Ellie

För mig har november blivit en mysig månad över tid; naturen poetisk med sina nakna grenar, och enstaka höstlöv, melankolisk på en skönt sätt. November är kravlös månad.
Men, jag känner igenom mig till 100% i detta: ” Jag saknar mina kompisar, långa kvällar och tomma dagar. Att vara själv. Inte pressa hårdare, istället släppa förnuftet en stund. Leda med hjärtat snarare än hjärnan.”
Jag vill ha lite mer luft i schemat! Tid att njuta av livet så där som jag hinner mer av på sommaren.

6 timmars arbetsdag tack!

midis

Om man bara låter den tänker jag att November kan vara en lång och härlig månad. Det är väl det som kan vara fint med just tid – på så många olika sätt. Tid att lära sig att ha tid över att bara va. Jag vill också ha luft i schemat, men ibland är det ett steg fram, två steg bak med det där. Men ändå fram försöker jag tänka. Drömmer att Algot får växa upp till ett snällare arbetsklimat, så jatack 6 timmars arbetsdag. Kram!

Ellie

Ett snällare arbetsklimat vore fantastiskt. Jag tror att många skulle vara så mycket mer fokuserade om vi arbetade kortare tider. Och samtidigt mer avslappnade, för det finns också utrymme att vila och träffa vänner, ta en promenad, laga en riktigt god middag. Etc.
Kram!

midis

Precis så!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.