2021-04-05

När det var 18 grader ute.

Googlar man “april-väder” så kommer denna veckan hamna högst upp på sökningen. Vi körde hem mitt i en mindre snöstorm idag och för några dagar sen åt vi pizza på gården med alla overaller i en hög bredvid. Det var extremt härligt.

Pizza från 400 grader som ligger runt hörnet från oss, vars pizzor nuförtiden faktiskt är riktigt goda. Blundar man och riktar nyllet på solen kan man nästan låtsas att man är i Neapel.

Vi åt med detta goda gäng och lekte med diverse grannbarn efter en vinter inne. Detta är Ida, Billie och Vega. Och Lukas som inte är i bild. Vi träffades på vår lokala lekplats för ett år sen, precis när pandemin bröt ut mitt i varsin föräldrarledighet. Idag ingår de naturligt i vår närmsta Corona-krets och blivit våra goda vänner. En fin sidoeffekt utan tvekan, och himla fint att man kan träffa nya kompisar även i vuxen ålder.

Vega och Idun! Det är fem månader mellan dessa två, ibland är skillnaden jättetydlig men ett halvår till och det går nog jämt ut. Roliga är dem definitivt i alla fall.

Enda stället Idun sitter still i längre än 1 minut? Sandlådan! Så ni hittar mig där framöver. Gode gud så skönt det är att kunna sitta och scrolla i telefonen och barnet är på samma plats när man tittar upp.

Jag älskade när man äntligen kunde gå till skolan i bara tjocktröja när jag var liten. Känslan av att kunna röra kroppen lite friare borrade sig ändå in i själen. Vilket det också verkar göra på mina barn. Hela vintern är det ett himla tjat om kläder. “Varför” är standardsvar när jag ber Algot att ta på jackan. Och en dag när det var 18 grader ute och han slapp ta på sig jackan sa han “är det sommar nu?”

“Snart”
“YES”

 

 

 

April april

 

33

Kommentera

Cissi

Hahaha, skrattade rakt ut vid sista meningen! Ja, vilket april-skämt dagens väderkaos har varit!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.