2018-10-23

Monokrom måndag, att få dela veckan med er och sömn

Foto: Sandra Bergström / Vardagskonst

Det får bli snabba puckar idag, jag måste snabba mig till jobb snart. Hoppar ju in en del på Miloii här i Malmö denna vecka! Men igår hängde jag ju med Sandra. På JWHFs monokroma måndag och allt.

Foto: Sandra Bergström / Vardagskonst

Vilket jag var undertill! För nu är det ju kallt igen och jackan måste på. Men alltså; vilket gensvar på vår #JWHFstylechallenge. Så förbaskat roligt. Jag var trött och ömtålig igår, men all pepp och sammanhang gjorde dagen mjuk och bra. Va fint det är att få dela veckan med alla. Kraften i gemensam pepp alltså.

Foto: Sandra Bergström / Vardagskonst

Och att klä sig blev omedelbart roligt igen. För det handlade helt plötsligt om något mer. Där kläder och mode började för mig; att få vara kreativ och leva ut. Tyvärr omvandlas det gärna till något annat, för oss alla tror jag. Så en hjärtlig påminnelse vad precis vad i alla fall jag behövde.

Foto: Sandra Bergström / Vardagskonst

Jag blev blå á la 90-tals vibbar. Ända upp i håret med en blå scrunchie.

Foto: Sandra Bergström / Vardagskonst

Kände mig fin! Men väldigt trött. Algot vaknade 5 på morgonen och jag kunde inte somna om. Anton brukar ta nätterna eftersom min sömn fortfarande är så ömtålig. Men sen när det blir lite för mycket i schemat, så orkar inte Anton alltid. Fullt förståligt. Och då blir det lite kämpigt. Det är tre år sen min insomnia / utmattning / förlossningsdepp började, men vissa sviter sitter fortfarande kvar. Den perioden är ett inlägg för sig, men ja, ibland är resterna från då fortfarande väldigt mycket en del av min vardag.

Foto: Sandra Bergström / Vardagskonst

Det är mitt främsta tips till att må bra, bota ångest, till framgång, (vad nu det är!), att vara glad och ha ett bra liv; sov. Alla andra tips handlar om hur man lyckas sova bra. Prioritera sömn, hela tiden! Jag har övat på att lära mig vila och sova, och inse när jag behöver vila. Och definiera vad vila är, för mig (är inte lika för alla!). Och våga prioritera den. Inte alltid helt lätt, pga duktiga- flickan sitter i ryggmärgen och ibland bara för att man vill så mycket så gärna. Men igår exempelvis så var jag tvungen att gå hem och vila, trots Sandra var på besök. Annars orkar jag inte resten av veckan. Eller jo, genomföra den ändå gör man ju. Men då kommer ångesten, deppigheten, ängsligheten. Och det är jag så sjukt trött på. Det är ett pris jag inte längre är villig att betala.

15
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Sömn är verkligen a och o, men fortfarande svårt för mig att prioritera eftersom jag gärna ”passar på” under tillfällen när jag borde sova (väldigt få tillfällen men ack så värdefulla nu med två små varav en är nyfödd…). Ska komma ihåg detta inlägg framöver och ”passa på” att fånga vila istället ibland <3

midis

Det är verkligen så så så viktigt men jag förstår också verkligen vad du menar. Jag kämpar fortfarande med det, även fast jag inte har en bebis. Fint att vi kan påminna varandra ibland. Kram!

Emma

underbar blå kofta, varifrån?

midis

Tack snälla. Den är från Ganni och jag misstänker att den kommer vara lätt att knipa på den stundande rean snart om inget annat. Men älskar den, sjukt varm!

Så bra påminnelse det här inlägget är! Övar mig också ständigt på att vila. Och att gå och lägga mig och sova när jag är trött. Tack! Och trevlig helg, fina Christin!

midis

Åh malin, har ju helt missat att svara. Jag måste påminna mig själv igen, att gå och lägga mig i tid. Men ibland är det så förbaskat lyxigt att sitta uppe till midnatt och kolla serier. Stor kram och glad fredag!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.