2020-06-13

Mitt i juni.

Idag kom vi upp till huset igen. Vi har inte varit här på ett par veckor så det var härligt att komma hit. Här där sommaren fullkomligt exploderat.

Kirskål precis överallt. Som egentligen är ogräs ju, men när det blommar så tycker jag det är lika fint som något annat. Men visst, man vill ju inte att den ska ta kål på alla andra blommor.

En av mina favoritrosor har börjar blommat. Alchymist som har otroligt fina kronblad och skiftar i färgerna av en solnedgång. Blommar från tidig juni till slutet av juli. Den blev lite ranglig eftersom den inte fick så mycket ljus förra året när vi renoverade taket, får nog klippa ner den till nästa år. Och så vallmon som blommor så våldsamt vackert och nästan såg vulgär ut mär jag försökte fota den. Den här blomningen, den i början av sommaren, är så flyktig men underbar.

Hittade en buske schersmin på andra sidan stenröset och knep mig en kvist till buketten jag gjorde. Det börjar jag nästan alltid med när vi kommer hit, att plocka en bukett i trädgården. Typiskt bra lifehack: börja med det roligaste.

Mina barn på en filt i skuggan.

Och så tog jag med mig en klänning jag köpt från Marimekko som jag nog tänkte ha på midsommar ändå. Ska visa er sen.

Det var otroligt varmt idag så vi körde till havet – som var full av maneter så det blev inget dopp. Snopet.

Tröstade oss med en glass på Ica och när vi kom tillbaka hade eftermiddagen sänkt sig över trädgården.

Vi hade köpt med oss sushi-lax som vi skar upp och delade på. Algot fick feeling och tyckte också det var gott.

Lupinerna blommar och fönsterna står på vid gavel. Anton köpte en heat steamer häromdagen och var exalterad över att han äntligen kunde renovera fönsterna. Som om han i ett lyckligt ögonblick glömde att han hade två småbarn. Hur hinner folk med små barn renovera?

Och i den andan bestämde vi oss för att skita i att-göra listan. För den tar ändå aldrig slut här. Men poängen med ett sånt här ställe är att inte ens börja skriva en lista. Så vi sticker till stranden imorgon, nu när det äntligen är mitten av juni.

25

Kommentera

L

Men SNÄLLA: hur många människor med småbarn renoverar egentligen?!? Extremt få, av en god anledning.

midis

Ändå skönt att höra. Men tycker nog ändå det florerar en renoverings-romantik där ute. Men kanske bidrar att jag lever med Anton till den känslan, som jobbar som arkitekt & med gamla hus och har typ bara småbarnsfamiljer som kunde!? Nåväl, jag orkar inte alla fall inte 🙂

Ert huuuuuus!! ??

midis

Kom och hälsa på!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.