2019-10-16

Min fredag i Stockholm: fina kollegor, rosa café och ett kungligt hotell

När jag kom upp till Stockholm i fredags stod den här stjärnan på perrongen och väntade på mig! När vi startade JWHF var Dnilva en av de första som vi frågade om hon ville blogga hos oss. En självklarhet för mig! Vi har följt varandra sen typ hösten 2012 när vi båda planerade en långresa. Sen vi har liksom följts åt digitalt sen dess och vilken resa ändå. Då var vi två vanliga tjejer med varsin blogg (det är vi visserligen fortfarande men  då det nästan ett pinsamt fenomen) och nu försöker vi båda försörja oss på och genom bloggen. Dnilva är ju nu bla. DIY-bloggare av rang (ni missar väl inte henne på Gokväll i SVT ibland dessutom?) och även om vi bloggar om olika saker så är hon en mina bästa go-to’s. Jätteglad att få ha henne som vän & kollega!

Vi åt lunch och drack kaffe på ett italienskt ställe jag inte minns namnet på. Timmarna gick så fort för vi hade så mycket att prata om kring jobb & livet. Det är skönt för det är inte alla man kan det med utan att vissa saker går förlorade eller blir komplicerade att förklara för den andra inte är i det.

Vid halv tre traskade jag vidare genom Stockholm. Tack gode gud för google maps och för ett centralt beläget hotell. Och snälla personer som mötte mig i närheten.

Jag gick hit! Till Gast Café på Rådmansgatan 57! Ett riktigt fint ställe faktiskt där jag bestämt träff med Emelie.  En till JWHF bloggare! Vi är ju flest bloggare i Malmö så det var härligt att träffa dem i Stockholm innan bebisen kommer! Emelie är också en gammal bloggveteran som jag läst länge länge. När vi startade JWHF stod hon också på listan men då var hennes blogg ganska inaktiv, så döm min förvåning när hon hörde av sig och ville börja blogga hos oss. Så glad att folk jag länge inspirerats av kan känna sig hemma här. Och extra plus för val av ställe att ses på!  “Snyggt och gott” – bästa duon. Älskar kollegor som också uppskattar den kombon.

Här är hon! Supergulliga Emelie – i dubbelbemärkelse. Ännu mer gravid än vad jag är men orkade ändå komma och möta mig! Fick så mycket pepp & inspiration då vi också jobbar mycket med samma saker. Inte bara att vi bloggar men jobbar också båda med “content och sociala medier” – Emelie för Edblad Smycken och jag för JWHF, hehe. Emelie har också haft ett finger med i spelet när Hyper Island utvecklade denna utbildningen, Content Developer. Allt vi lärt oss (mer eller mindre själva) under 10 år om ett ganska så komplext kommunikationsarbete finns nu i en prestigefull utbildning!

Hej hej från toaletten. Undra om dom lär sig sånt också på utbildningen? Skämt å sido, hehe, så är jag gravditetsmässigt inne i den här perioden igen. Går på toaletten sjuttioelva gånger. Det var ett av mina första gravidsymptom btw. Den första tiden sprang jag på toaletten säkert 10 gånger per natt, höll på att bli galen. Och nu är man nästan där igen men nu är det mindre än ett halvår kvar snarare än ett helt år (-ish) som det var då. Man får räkna sina vinster.

Sen gungade jag till hotellet, vi bodde här på Kung Carl, mitt i smeten. Låg sjukt bra för det var så nära till allt vi ville göra i Stockholm – förutom nattlivet på Stureplan. Det känns bokstavligt talat som ett annat liv. Så även om rummet var oh så fint så vet man att man upprört en gravid kvinna när hon valsar ner två gånger på en natt med klänningen ut och in och ber-kräver ett nytt rum. Personalen var jättegullig och nästa dag fick vi byta.

Men det bästa på hela dagen var nästan detta. Medan jag tog ett tidigt morgontåg så kom Anton och Algot upp på kvällen! Alltså, så fruktansvärt mysigt när han öppnar dörren till rummet och stormar in “oh här är du mamma“. Och sen ha världens mysigaste helg med sin lilla familj framför sig. Rekommenderas.

39

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.