2019-06-23

Midsommarmyset

Glad midsommarhelg! Vi spurtade verkligen in i midsommar, så det är rätt härligt att vi faktiskt fick en så lagom och mysig midsommar ändå. Jag kände stressen picka på inför. När vi kom upp till huset i onsdag var det minst sagt ett bombnedslag, på torsdag kom Kalle, Helle och Viggo och på fredagen kom en familj till och sen var midsommar igång.

Vi hängde mest i hängmattan på förmiddagen, tog det lugnt i trädgården och var nöjda med att vi handlat dagen innan. Och övertygat Anton att köpa färdiga tårtbottnar eftersom vi andra röstade för en mysig midsommar med en lagom nivå istället för någon som står sur i köket hela dagen. Vi struntade också i att åka och plocka blommor för alla var så trötta. Så skön stämning och skönt när man kan göra så. Istället hann vi laga en mysig frukost nr2 med en hög pannkakor innan de andra gästerna kom.

Mysigt och enkelt och glada barn.

Min lillebror är ett hemligt proffs på att binda kransar så varje år tvingar vi honom göra minst två som vi kan rotera runt laget, hehe.

Helle var som en midsommardröm i sin fina klänning och snart-färdigbakade-bebiskula. Bäst var när hon sprang runt i bikini och hade vattenkrig med barnen. Det har vi också haft mycket, vattenkrig. Kändes som om det här huset, och den här platsen verkligen kom till sin rätta dessa dagar. Ibland slog en stark känsla av “det här är deras barndom” när det kom 5 skrikande och glada barn mot mig.

Jag sportade en favoritklänning från förra året. Älskar modellen- luftig, skön och bekväm. Och fin.

Det verkar verkligen vara ett ros-år i år så vi dekorerade bordet med loppisfyndade royal copenhagen och rosor.

Vi åt klassisk midsommarlunch när de andra kom. Jag vet inte hur bekväma med de är med att synas här på bloggen, så det är därför dom inte med på bilderna här. Men lika härliga och mysiga var dom ändå.

Det enda jag verkligen ville ha och såg framför mig när jag tänkte på midsommar i år var jordgubbstårta. Vet inte varför, men det kändes lyxigt.

Anton gjorde lemon curd och la ihop tårtan, Helle dekorerade den och jag fotade den, hehe. Och Algot visade bestämt hur stor bit han skulle ha. Och precis när vi skurit upp tårtan började det ösregna och vi fick springa in med allting. Klassiskt midsommar.

Min familj+! Min lillebror Kalle, mitt kusinbarn Viggo och min svägerska Helle. Alltid så sjukt mysigt när dom är i huset med oss, love them. Kalle ser visserligen ut som om han precis öppnat sin mejlkorg i telefonen (Danmark jobbar ju på midsommar, så dom hade tagit ledigt) men Helle va så snygg på bilden att jag tog den ändå, hehe.

Efter diverse vilda lekar (Algot sa igår “jag orkar inte leka mer mamma“) och vattenkrig så grillade vi hamburgare till alla barnen. Regel nr 1 för en lyckad midsommar: se till att alla är mätta hela tiden. En jämn ström av mat är nödvändigt.

Viggo <3

Och alla barnen var så sjukt gulliga när dom sprang runt. Det är så fint när dom börjar bli lite äldre för dom leker så fint med varandra och blir bara sura ibland. Tacksamt att kunna vara ute dock när vi var 4 barn och 6 vuxna. Det är lättare att ha trevligt då, hehe. Vårt hus är ju ganska litet, men tomten desto större.

Och så mutade jag Algot med en godis om han tog med bild med mig och Anton. Får ändå säga att han levererade, inte sant? Nästan värt två godisbitar. Jag var dunderförkyld, supertrött men glad och varm i hjärtat av ytterligare en superfin midsommar.

 

 

32

Kommentera

Haha orkar inte Algot på sista bilden. Känner så starkt i mitt hjärta för den där ungen, det är en fin liten person ni fått till familjen! Älskar också hamburgerbilden och sommarkänslan i allt. Detta är verkligen äventyr barnen kommer minnas. Så fint ni gör det för dem och er <3

midis

Alicia, blir alltid så glad för kommentarer. Det är som du får mig att titta en gång till på mitt liv och uppskatta det än lite mer. Även om jag förstås uppskattar Algot, haha, men du har rätt. Den där ungen sätter sig i hjärtat lätt. Stor kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.