2020-06-20

Midsommaren.

Vilken midsommar vi har samlat på oss. Vi firade med min lillebror Kalle och Helle och deras barn Viggo och Alice. Det är tradition vid det här laget, men när de kom den här gången kändes det lite extra eftersom vi inte setts på 4 månader eftersom dom bor i Köpenhamn.

Kanske blev midsommar så bra för att vi mest av allt bara ville ses. Kalle och Helle är en av mina trygga punkter i livet så att inte få ha träffats eller kunnat umgås som normalt har varit jobbigt. Och så är vi i princip prick på samma plats i livet och har 100% förståelse för varandra vilket lägger ribban rätt lågt och skönt.

Vi öste ut alla plastleksaker, fyllde allt med vatten och sa “go nuts” till kidsen. Sen såg vi knappt Viggo och Algot. Inte riktigt sant, men vilken duo. Fint att se och få ha. Istället för att åka till åkern där man kan plocka egna blåklint som vi brukar insåg vi våra bebis-begränsningar och svängde inom bonden nära oss i stället. Tack för hjälpen!

Vi var optimistiska och hade tagit fram krocket men vi kom aldrig längre än såhär.

Och vad gör bristen på dekorationer när allt ser ut såhär.

Efter frukost åkte vi ner till havet men då hade det blåst in mot stranden igen och det var fullt av maneter och tång igen. Helt otroligt vilket skillnad det kan vara från dag till dag.

Här är Helle och lilla Alice.

Vi beställde våfflor i kiosken istället för att bada.

Och hängde lite bland båtarna och kollade på alla krabbor som några andra barn håvat upp.

Och en symbolisk midsommarstång, det vanliga midsommarfirandet nere i hamnen var inställt.

Hemma igen, ombytta och redo för midsommarlunch!

Vi hade sån otrolig tur med vädret – strålande sol och tokvarmt nästan hela dagen. Det började först regna prick när Anton grillat klart kvällsmaten och sen ösregnande det när vi åt middag och somnade för natten. Kunde nästan inte varit mysigare.

Men hann med en blommig lunch under parasollet. Anton hade lagat inkokt lax som var megagod.

I en del av vår trädgård, där vi inte orkat eller hunnit klippa gräset är det fullt med smörblommor. Så jag plockade en handfull och satte i barnens sandlådehink. Man tar vad man har.

Slafsade ihop en midsommarkrans till Idun, men det riktiga proffset på kransbinderi är min lillebror. Lika imponerad varje år.

Klassisk kombo av Marimekko.

Och fina Helle! Vi skrek rakt ut när vi läste beskedet att Danmark öppnar gränserna till bl.a oss i Skåne, vilket innebär att VI SKA TILL BORNHOLM I SOMMAR!

Och tänk att det var Iduns första midsommar. Den lilla linslusen som älskar att leva <3

Anton skulle baka hans berömda focaccia bröd (seriöst, det finns inget godare!) och då kunde jag inte låta bli att gå loss efter sett hashtagen #focacciaart. Det var oväntat kul.

Använde oss delvis av ätbara liljor. Fint att ha i en sallad också btw.

Efter lunch drog vi till stranden. Det var så himla varmt och alla var sugna på att bada, så vi åkte till Glimminge plantering igen. Denna gång med ett parasoll!

Hela dagen var en sån härlig mix av högtidsstämning och en vanlig sommardag.

Och så badade vi flera gånger och hur länge sen helst. Simmade ut till flotten och Algot som aldrig ville gå upp trots han var blå om läpparna. Och Viggo som äntligen vågade sig i, molnen som svepte över oss och när vi torkade oss glittrade havet igen. Det var underbart.

Och sen la vi barn, grillade och åt mat om vartannat. När ovädret drog in satt Algot i fönsterkarmen och letade efter blixtrar. Det blir nog inte mer midsommar än så. Kanske är det den bästa vi haft tillsammans so far. Allt stämde. Och det var så otroligt skönt efter en helt otroligt ångestladdad vecka. Att mixtra med amningen kan verkligen sätta igång kemin i hjärnan. Så det var skönt att få vila en stund med sin familj.

36

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.