2018-12-11

Mera jul

I brist på annat får det helt enkelt bli mer jul. Jag gick från att fundera på att skita i julen till att tycka att det är ganska kul. Som ett kreativt litet projekt. Något att sysselsätta sig med. Och kanske att Algot hjälper till med sinnesstämningen. Jag rycks med i hans julsånger varenda dag och när han ivrigt frågar “om festen är idag”. Julafton alltså. Fina unge! Och sen ska jag inte sticka under stolen med att det är rätt kul att försöka hitta sin stil även bland julsakerna. Så har uppdaterat julsortimentet lite i år. Med pompom-jul-granar från Köpehamn och en rosa julstjärna från Watts och Veke. Blev inspirerad av Jasmins inlägg, en skön påminnelse om att julen behöver inte bara vara grön, röd och vit.

Plockade fram dessa som jag faktiskt köpte på mellanrean förra året när jag och Lina var i Köpenhamn. Det var vårt första uppstartningsmöte för JWHF kan man säga, men det sa vi ju inte högt då.

Köpte dem hos Beau Marché. Ändå bra tips att köpa på mellandagsrean, även om man bara vill gå vidare för julkänslan just då. Men det var kul att plocka upp dem i år!

Pompoms verkar vara min julgrej i år. Festligt utan att vara helt sjukt juligt. Tänker att dessa kan man dekorera nyårsbordet med också. I alla fall. Från Nordstjerne. Rejäla och fina. Såg dessa på deras hemsida också, hade varit väldigt fint i granen. Minns när vi hade godis i våra strutar i granen. Fint ändå.

Och så sprang jag på dessa inne hos ABsmåland här i Malmö. Den pyssliga hade säkert kunna göra någon liknande själv, men jag köpte mig lite tid i stället. Hur som. Gillade lekfullheten i dom.  Blev fin konstrast till de enfärgade julkulorna i granen!

Och så har jag såklart även hittat lite på second hand. Hittade fina midnattsblå julkulor som jag lagt i en skål tillsammans med mina allra finaste vintage kulor.

Och när Algot tyckte granen var “tråkig” fyllde jag på med dessa efter ljuvlig inspiration från  Linas juliga inlägg. Trots att det är små figurer tycker jag att materialet gör dem lite mer stylish och som om i en saga. Hänger fint i granen nu! Ändå så härligt att julkänslan infann sig och julpysslet känns mer mysigt snarare än mest stressigt. Funderade på vad det berodde på. Kan ha lite med att göra att jag inte har skitmycket att göra just nu. Eller ja, jag har alltid mycket att göra men jag bestämde mig för att ta det relativt lugnt de sista veckorna av 2018. Jag avslutade ett jobb förra veckan och istället för att stressa in i något nytt så julpyntar jag och inväntar det nya året. Det tillsammans med radikalt mycket mindre fläng hit och dit än andra år gör redan den här julen sjukt mysig.

17
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Alltså sååå mycket fint!!

midis

ja!! Tack!! Känns som julen var ovanligt snygg i år, hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.