2018-02-22

Några snabba och bra mat-tips i Köpenhamn

 

mat-tips i Köpenhamn mat-tips i Köpenhamn mat-tips i Köpenhamn

Det verkar som alla drömmer om Köpenhamn denna vår. Jag fattar verkligen varför. Älskar älskar älskar Köpenhamn. Så när Anna – María frågade mig om jag hade några bra mat-tips i Köpenhamn, så tänkte jag why not dela med mig av dom här också. Hur som. Jag som är så sjukt dålig på att komma ihåg namn osv vände mig till bästa Köpenhamns-källa som  svarade såhär:

Om man går av på Hovedbanegården och går (5 min) så finns:

Spagetteria på Vester Farimagsgade 2. Dom har en fast meny med många små italienska smårätter. ”Totalt hipsterställe” och borde fungera bra om man säger till att man är vegetarian.

Om dom inte har plats går man mot:

Mangia på Bagerstræde 9. Har finns tydligen världens bästa tortelli med Ricotta. Man kan också gå vidare mot Vesterbrogade och stanna vid:

Westmarket. En relativt ny food court där det finns många olika alternativ. Många ställen med god mat men inte det mysigaste ”hyggeligeste” ställe i världen.

Madklubben Vesterbro. Där borde det vara plats dom flesta dagar.

Spuntino. Italienskt!

FAMO. Ett hippt litet ställe som ligger på hörnet vid Saxogade/Vesterbrogade.

Om det är fullt där också kan man gå till Værnedamsvej och prova:

Falernum. Som är mega mysigt ”hyggeligt” och har gott vin.

Hanzo. Asiatiskt!

Tack världens bästa Helle!!

Fler Köpenhamnstips hittar ni här!

0

Kommentera

Bra tips! Måste bara lägga till att det faktiskt kan vara bra att boka på förhand första helgen i månaden då det är då de flesta köpenhamnsbor får sin lön. Jag jobbade där tidigare och minns att det ibland var svårt att få bord just den tiden på månaden, även på Madklubben 🙂 Sedan går det såklart alltid att chansa! Särskilt om man är ett mindre sällskap på 2-3 personer.

Christin

Bra tillägg!! Listan skrev också utifrån “vi har inte bokat bord och är bara två personer”. Därav många tips 🙂 Men ja, alltid bäst att boka såklart (även om jag personligen tycker det är så trist. Mer spontanitet åt världen liksom!).

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.