2019-09-16

Måndagstankar

Källa: här

– Jag vaknar dödstrött lagom till måndag, sov uruselt och kom på mig själv mitt i natten att längta tills den var över. Fast jag vet att det innebär en del ängslighet och ångest när jag sover så dåligt. Började dagen med att ställa in en lunchdejt. Vettigt, men tråkigt. Förstående kompiskollega såklart, men ledsen insida hos mig själv.

– När jag blir som tröttast och mest frustrerad över att vara gravid och begränsad av mig kropp drömmer jag om resor och livsbejakande äventyr. Får omedelbart därefter en känsla av att allt kommer bli fantastiskt sen, efter januari. Eller gå åt helvete.

– Ofta tänker jag att det jobbigaste med att vara gravid är att man tappar all kontroll. Eller mycket kontroll i alla fall, av en väldigt väsentlig del av sitt liv. Blir förvånad att jag är sånt kontrollfreak och att det är så jobbigt att inte veta hur livet efter januari kommer se ut. Vill bara ta sats och börja nu.

– Jättemånga är uppe i vardagsstressen igen. Blir alltid förvånad över hur snabbt det går. Det är väl jag också på ett sätt, visste att september skulle bli påfrestande (mest för jag är gravid). Ibland blir jag skitstressad att jag inte kan springa med. Det är väldigt dubbelt att ha två stora saker i livet just nu som båda behöver tid men samtidigt motsätter varandra lite. Att satsa samtidigt på jobbet och på familjen är svårt, det går typ inte? Samtidigt som jag måste påminna mig om mitt motto jag alltid haft och som faktiskt tagit mig hit: långsamt leder också framåt.

– Samtidigt är det skönt att ha något mer i livet som tar fokus. Att något mer än bara jobb får vara viktigt och ta tid. Det är så oerhört svårt att hoppa av karusellen, man blir ofta åksjuk fast alla låtsas som det är skitkul hela tiden.

– Även fast det är lite skitkul också och jag är rädd för att missa allt roligt egentligen. Skulle inte förvåna mig om uttrycket “FOMO” från början hittades på av någon som var gravid.

– Ha tillit till framtiden Christin, ha tillit till framtiden Christin, ha tillit till framtiden Christin.

32

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.