2017-08-03

Malmötips, bloggeri och sommargrubbleri

Malmötips

Ska jag vara ärlig så kändes juli aslång. Men på grund av att vi gjorde tusen grejer. Algots första tivolihäng, hederligt malmöhäng, Frankrike, Lerkil, sommarhuset. Livet händer tydligen fast det regnar. Trots tjatet och besvikelsen så är det aldrig regnet man minns ändå.

Malmötips

Algot har fått en ny leksak. Inte just denna på bild, det var en han snodde på en lekplats. Han spände blicken i vagnen, tittade sig över axeln och började kuta. Sen värsta utbrottet när han var tvungen att lämna tillbaka den och gå hem. Det börjar bli en rivig människa ev den där köttklumpen nu. “NEJ… ma ma”, är hans favorituttryck. Detta av en unge som hör dåligt.

Malmötips

Jag var också i Malmö själv en sväng. När det slog mig att jag inte varit själv i ett rum på flera månader eller duschat själv på veckor. När jag fulgrät för att mjölken var slut. Då vet man att det är dags att ta hand om sig själv. Men hade också en kompisdejt i stan. Eller ja. Olivia som jag gjorde influencer-eventet med i våras med och Frida som jag träffade där. Blev såklart en del instagram och bloggsnack. Och hatten av till Frida för sin målmedvetenhet. Fast mest hennes personlighet. Längesen jag gapskrattade så. Vi driver ju helt klart ganska olika bloggar.  Olika stilar. Men samtidigt en viss tjusning i det. Höra hur andra tänker. Jag gillar själv bloggar som är känslodrivna, antar jag. Som fortfarande liknar dagboksformatet snarare än det redaktionella innehåll som tar över mer och mer. Oliva var tvärtom. Hon orkar inte läsa om känslodravel. Vi är två olika läsare helt klart. Hur fångar man båda?

Malmötips

Vi åt koreanskt på Namu. Kan helt klart rekommendera. Så gott! Också gott att göra hemma förresten. Älskar att göra “Gao Bao”. Köper bröd att ånga, kimchi och såserna på Kina livs på Möllan och sen gör Anton sidfläsk hemma. Det är alltid en succé.

Malmötips

Olivia och Frida propsade på att vi skulle ta en drink till. Visserligen trött och sängsjuk men inte så ofta jag är på stan så att säga. Vi gick till Bastard. Där dricker jag alltid deras signaturdrink med citron, ingefära, gin och svartpeppar som jag aldrig kommer ihåg vad den heter. Men fråga bara i baren, dom vet.  Eftersom jag kan dricka den som saft blev det ganska högljutt till sist. Men så härligt ändå. Sommarkväll i stan. En ny bekantskap som snabbt blev hjärtlig. När Frida en aning storögd sa till mig och Olivia att “vi pratar om sex som män”, blev jag förvånad och stolt. Har aldrig tänk på det så. Men hon har en poäng. Och jag kände friheten pulsera i mig. Våga pratar mer!

Malmötips

Annars går fortfarande dagarna åt till denna. Än är det fortfarande sommar även fast folk börjar tjata om höst och nystart redan i augusti. Vi längtar och längtar och längtar efter sommaren och sen ska vi börja prata höst i augusti. Vad ska vi då göra i November?

Malmötips

Algot börjar förskolan om tio dagar, tills dess ska vi äta glass varje dag. Sen ska jag ta tag i det där jobbsökeri jag har så mycket ångest för. Eller skapa ett själv med mina jäkligt kompetenta kompisar. Vi får se. Oavsett så är jag livrädd. Men glad. Snart fyller jag dessutom 30!

0

Kommentera

Det där med bloggeriet är verkligen så dubbelt. På ett sätt gillar jag båda typer av bloggar, men tror att jag på ett sätt börjat bli mätt på bloggar där det redaktionella i takt med att det ökar så mycket. Samtidigt blir bloggare som du, som skriver mer känsobaserat, en så skön “frisk fläkt” i bloggosfären, en plats där jag kan andas ut och tänka: vad skönt det är att läsa något helt ärligt 🙂

Christin

åh vad glad jag blev av det här! tack! Jag kommer också på mig själv att tröttna lite på den nya stilen av bloggeriet – hur välarbetad den än är. Mycket är mer som artiklar än något annat och det var inte därför jag började blogga eller gillade att läsa bloggar. Men alla är vi ju olika. Blev helt klart glad att du känner så här. Det är så jag vill att det ska va! KRAM

Jag är själv en väldigt känslomässig person. Att läsa bloggar är, för mig, väldigt mycket ett sätt att känna mig mindre ensam, bland annat. Det gör att jag uppskattar när människor som varit med om eller upplevt situationer som kanske är mer känsliga/tabu/sånt en inte snackar om, trots det delar med sig av just det och berättar hur det kändes. Om det blir för redaktionellt upplever jag det som plastigt och då tröttnar jag. Jag jagar själv den där mixen!

Christin

Ja jag håller 100% med. Jag skrollar ofta förbi de inlägg som är som artiklar om det är något väldigt specifikt. Men trist med inlägg som är mer dör Google än någonting annat. Ibland tänker jag att jag är en gammal bakåtsträvare och ensam i att gilla det här formatet. Fint att veta att man ör fler! Kram Malin!!!

nu tycker jag ni är lite stränga mot bloggare med redaktionellt innehåll! 😉 nej men skämt å sido, jag uppskattade verkligen din konstruktiva kritik Christin. Jag försöker tänka på det nu hela tiden. Så läs gärna och kom med mer feedback om du tycker jag “förbättrats” eller om något fortfarande saknas! vill så gärna fånga både typer av läsare!

tack för en underbar kväll! kan vi ses snart igen? Please!? <3

Christin

Men oavsett vad jag säger så glöm inte att skriva det du tycker mest om. Det ör som roligaste och mest lustfyllt för det är det som skiner igenom!! Men absolut att jag fortsätter att läsa!! Ses snart!! Kram!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.