2019-03-28

Malmöfavoriter: matgatan, blommor och antikbutik

Malmöfavoriter

I tisdags hade jag en sån behaglig dag. Jag vaknade lite lättare i kroppen än på länge och hela familjen hade sovmorgon. Algot blev så förvirrad över det lugna tempot att han började klä på sig själv och stod med sin väska i hallen och sa “ska vi inte gå?“. Han är så rolig. Sen promenerade han och jag till förskolan. Tog aslång tid men var lika mysig. Jag var inte stressad och han var glad. Vill att varje dag ska vara så. Efteråt gick jag vidare in till stan. Som har börjat blomma så smått.

Malmöfavoriter

Tycker ändå Malmö stad anstränger sig. Man blir ju glad och mår bra av detta.

Malmöfavoriter

Gick via operan vidare in till stan då kan det se ut såhär innan man korsar gatan.

Malmöfavoriter

Och så går man förbi den här trevliga gatan. Östra Rönneholmsvägen 6, som kanske inte den härligaste men just den här biten är en av Malmös godaste. Här ligger Leve som är stans bästa bageri. Deras munkar på fredagar är det exempelvis alltid kö till.

Bredvid Leve ligger även ett charkuteri. Jag stresshandlar ofta på Hemköp, jag erkänner, men när det finns tid att lunka in och ut ur butiker för att handla EN sak så är det verkligen vardagslyxigt. Tycker det är ett väldigt fint sätt att handla på.

Malmöfavoriter

Även favoriten Ost & Vänner ligger där. Vilket påminner mig om att jag måste dit snart igen. Ett jättemysigt litet ställe där man helt enkelt dricker vin och äter ost. De har även en del varma osträtter. Bästa fredagstipset!

Här går jag typ 23 gånger pers vecka. Men visst är det fint ändå? Runt hörnet på den gröna byggnaden och en bit in på gatan ligget Lotta Love där man kan köpa Acaibowls och sånt, om man gillar det.

Malmöfavoriter

Sen hade jag ett frukostmöte med Jasmin som också jobbar lite med JWHF nu. Planerar kommande JWHF Style Challenge, Instagram och så vår vandring och picknick med Skåneleden.

Malmöfavoriter Malmöfavoriter

Efter ett par timmar och pepp så gick jag till Davidshall. Jag ville till Florista och köpa torkade blommor till Algots rum. Även om man kanske inte handlar blommor om man bara är på besök så är Florista verkligen värt ett besök ändå.

Malmöfavoriter

Och så pep jag inom butiken bredvid, Rågers antik & design. Köpte 4 tallrikar och påskpynt. Men här finns grejer för flera livstider. Himla rolig butik ändå. Såklart dyrare än vanlig loppis men ändå vettiga priser på mycket tycker jag. Helt klart värt ett besök!

27

Kommentera

ÅH, jag blir så sugen på att åka ner till Malmö, ser så så så härligt ut!!

midis

KOOOOOMMMMMMMMMMMM!!!!! Hur mysigt hade inte det varit?

Cissi

Känner instinktivt att jag med glädje hade blivit rånad på alla mina pengar i varenda butik…!!!

midis

Hehe ja! Har också lätt att gå loss! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.