2018-04-08

Lördag och konsten att vara glad varje dag

Vilken härlig dag vi hade igår. Inget att skryta om egentligen men det var precis helt lagom. Vi hade letat fram vårjackan. Visserligen med tre lager under, men ändå. Vårjackan. Algot fattar också grejen med vår och ville ha sina “nya snabba skor” på. Festis i mungipan. Bra så.

Visserligen ett viss sting i vinden men whatever. Har växt upp i Helsingborg. Har vinden i mig. Vi gick till Stadsbiblioteket.

Tänk att han alltid legat såhär och lekt. Med huvudet på ena armen. Men det slog mig verkligen igår att visst är Algot liten, men livet har verkligen ändrats igen. Ingen bebis längre. Ett tag hade man ett härligt lekplatsgäng eftersom man var där stup i kvarten. Men det är knappt längre. Nästan så jag känner mig vilsen. Förra året och dessförinnan längtade jag så efter tid själv. Att vara mer än mamma och lekplats och barnvagn. Men nu längtar jag till helgerna för att vara precis där.

I alla fall sjukt härligt att vara ute även om huvudet dunkade. Mina visdomständer växer i omgångar och nu har dom satt i gång igen. Har haft sån djävulsk huvudvärk och spänning i tandraden hela veckan att jag nästan velat dra ut dom. Men nä. Väntar hellre ut huvudvärken.

Åt falafel. En gång i tiden kostade dom 10 kr här. Då hade man överseende med viss haltande kvalité. Men för 35kr måste halloumin vara välstekt.

Jag var så sinnessjukt trött hela dagen. Kanske lite på grund av tänderna dårå men också för att stressen levt rövare i kroppen under veckan. Även om det är bra och kul stress (för visst finns det också! (?)) så tar det ut sin rätt och lång tid att komma ner i varv. Men väl påväg ner blir jag så extremt trött. Men inser hur viktigt det är. Speciellt när jag ändå går runt med en viss pickande känsla av att jag “slösat” bort en dag när jag inte gjort något “produktivt”. Då gäller det att slösa ännu mer.

Efter lunch gick vi hem och vilade. Jag somnade medan Algot och Anton kollade fotboll. Kan hända att det fanns lite Ipad inblandat. Men så otroligt mysigt att vara hemma i all lugn och ro. Även om det dåliga samvetet till vänner och allt i livet man vill men inte hunnit med osv pickar på så är såna här dagar så extremt sköna. Bara slös till familjen.

Vid halv fyra gick vi ut igen en sväng. Sån lyx man kan hålla på med och orkar nu när solen står högt på himlen igen.

Köpte glass. Har fyra jag varvar mellan. Cornetts jordgubb och 88:an. Twister när det är extra varmt och jag är lite törstig och Daim strutglass när jag är hungrig.

Sen gick vi till lekplats nr 2 och Algot var glad.

Jag med för den delen! I alla fall i den här stunden. Vilket jag tycker räcker. Minns när han jag går hos akupunktur hos sa att han var glad varje dag. Blev förstås minst sagt provocerad och skulle precis hugga tillbaka när han lägger till “…men jag är också irriterad varje dag. Frustrerad. Ledsen. Glad. Trött. Mätt. Pigg.”. Så självklart på ett sätt men det fastande verkligen hos mig. Jag har nog haft en tendens att dela upp dagar i “bra och dåliga dagar”. Inte så bra eftersom dagen i sig blir någon slags konstig prestation och således ett misslyckande om dagen varit svajig. Att föra in fler nyanser har verkligen gjort vardagen mer förlåtande. Sympatiskt sätt att se på livet, tycker  jag.

Vi sprang runt på lekplatsen någon timme. Mitt i ställer sig Algot plötsligt här och säger “ta foto mamma”. Sen sätter han handen i sidan och ställer sig fram och tillbaka på lite olika sätt med fötterna. Smäller av sina bästa leenden. Jag blev helt paff. Watching and learning, antar jag.

Älskade unge.

0

Kommentera

Nää vad gullig!!! Så söt och stolt!

Christin

ELLER HUR!? är villig att hålla med <3

Smart det där, att en dag inte är svart eller vit, glad eller deppig. Idag är jag glad, lite orolig, fundersam, lättdistraherad och lite stressad. Hur är du?

Christin

Jag tyckte också det. Än så länge är min dag både trött och glad. Och förväntansfull! (inser när jag skriver detta att det är ju faktiskt väldigt fint och “nyttigt” sätt att sammanfatta sin dag, så tack för du frågade!). Kram

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.