2017-04-19

Långfredagen, trädgårdsarbete, en jävla byrå och annat

I torsdags satte jag och Algot oss på tåget och åkte till Anton som redan var i huset. På fredagen vaknade vi upp till det här. Okej, man får gå en liten bit ner hit. Men ändå. Fint.

Vi spenderade dagen med att åka till en plantskola och hänga i trädgården. Det är helt sjukt så mycket energi man har här. Vi är som maskiner. Gräver, planterar, vattnar, klipper grenar, sågar, målar och glömmer bort att äta. Väldigt anmärkningsvärt för mig och Anton.

Algot hjälper till ibland. Tar sin lilla spade sätter ner den i marken, spänner sig och vrålar “aaarrrgggghhhhh”. Kanske för att hostan jag grävde upp var skitjobbig och jag gormade och svors så grannarna hörde mig. Och Algot tydligen. Oups. Men mest så vill han gunga.

Jag tjuvstartade i krukor för några veckor sen och det blommar ljuvligt just nu. Och! Att rådjuren än så länge lämnar tulpanerna ifred. Hoppas jag inte jinxar det nu.

Detta är det Algot älskar allra mest. Bada, duscha, vattna, gegga, pölar, vattenkannan – u name it. Så länge det finns vatten.

Tänk ändå att han sprang runt i blöja och gummistövlar dagen innan det snöade en hel dag.

Jag målade min byrå som jag så gärna ville skulle bli fin. Men som blev så jävla ful. Färgen var svårarbetad, konstig och rann asmycket. Och jag, hade antagligen inte gjort tillräckligt bra förarbete pga otålig. Fan också. Orkar knappt titta på den. Få se om jag kan rädda den på något sätt. Usch. Grämer mig.

Det börjar blomma här och där men det bästa av allt är att hela tomten är full med vitsippor.

Som om i en dröm.

Den här bilden råkade jag ta när Algot tröttnade på mitt fotograferande och ville upp. Tyckte den var fin på något sätt, för det slog mig att han inte alltid kommer stå där. Hur fint det är att han står där nu. Och hur jag alltid vill komma ihåg det här perspektivet.

Ibland pausade vi allt görande.
För att pussa och leka med Algot. Det måste man.
Annars blir han galen. Anton alltså, hoho.

Fint!

Till sist sist var det dags att gå in. Algot fick lite kläder på och lekte med bilar medan vi (Anton) lagade mat. Funderar förresten på att kanske tapetsera om skafferi-rummet. Till en stormönstrad tapet. Men är lite orolig att det blir…rörigt med den öppna hyllan. Eller så kanske det blir lite så där härligt kreativt och lustfyllt  rörigt? Allt låter bättre om man lägger till kreativt innan. Vad tror ni?

Tog en promenad efter maten. Ner genom äppelodlingarna och vitsippor i kvällssol.

Avslutade dagen där vi började den. Längtar så in i bomben tills vi kan ta ett kvällsdopp dessutom.

Men sen blev det lördag och vinter igen.
Typiskt.

0

Kommentera

Verkligen drömstället ni har! Så himmelens mysigt <3

Christin

Det är verkligen en liten dröm! Så tacksam!

Så fina härliga bilder! Våren alltså <3 Och så mycket kärlek du fångar i bilderna.

Christin

Tack Wilda!! Våren!!! Den är liksom full med kärlek, så den gör det lätt för mig. Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.