2020-05-23

Kreativ struktur och sommarhusdrömmar

Förra veckan var vi i Backetorp hela veckan. En semestervecka i början av maj, helt unik för 2020. Fina stunder som uppstått i skarven mellan föräldraledig och coronalivet. Vi väntade besök så jag klippte ihop en liten trädgårdsbukett.

Det kändes väldigt fint att bara traska runt på tomten med en hink och en sekatör och låta det som fanns bli något fint. Blandade hägg med äppelblommor, lite körvel och trädgårdens två sista tulpaner.

Sen kom mina gäster! Eller kanske Jennys gäster, hehe, men ändå. Vi var ett litet gäng som skulle kreativa struktur i en ny miljö. Sånt man längtar så mycket efter efter denna våren bara hemma.

Kreativ Struktur är ju Jennys omtyckta kurs för småföretagare eller ja, vem som helst egentligen som vill försöka anamma ett annat grepp om sitt liv egentligen. Vistas i en ny och berikande gemenskap. Jag är dock som en vild tonåring, smått ovillig att lyssna men jag ser ju tjusningen i det när Jenny lägger fram penna, papper och tvingar in mig ordningen. En dag ska jag verkligen säga tack, ska bara tjura klart över att vuxenlivet är så… vuxet.

Vi var ett litet gäng på 5 personer så vi hade gott om plats att andas och röra oss på. Det är ett nytt sätt att tänka och leva efter men så börjar man ändå vänja sig vid att erbjuda handsprit stup i kvarten. Som när vi gick in i en restaurang och Algot tjoar “mmmm har doftar verkligen handsprit här“. Barn av sin tid onekligen. För 6 månader sen hade han ingen aning om vad handsprit var.

Kajsa var där, här kan man se dagen genom hennes kamera.

Och så lagade vi lite lunch ihop, det var mycket mysigt. Anton hade bakat surdegsbullar till oss och det var nog det godaste ändå.

Sen hjälpte vi varandra framåt i våra företagsår. Stina som är igång att anordna skrivkurser för bloggare (så bra idé + kul sätt att träffa andra likasinnade) och inspirerar till att använda skrivande för att må bra, Kajsa och hennes uthyrning för Kajsa Magdalena – Style for Rent, Johanna som bloggar här och som börjar nytt spännande jobb snart (ska bli kul att ha henne mer i Malmö!) och Jenny som är fotograf, bloggare och jo, kreatör. Och så jag, som kämpar så med vad jag ska kalla mig. Jag jobbar ju som en tok men drabbas ofta av känslan “vad gör jag egentligen?”. Baksidan av ett nytt yrke och roller som flyter in och ut ur varandra.

Jenny pratat entusiastiskt om sin pärm där hela ens liv ska finnas. Det får bli goals för mig för just nu ligger jag lite överallt. Jag är rädd för att om jag städar så ska jag inte hitta någonting. Jag har liksom ordning i kaoset. Vill jag gärna tro i alla fall.

Idun var där.

Och så var vi såklart ute så mycket som möjligt, även om solen kom och gick. Och helt plötsligt var Algot tillbaka också och arbetsdagen var slut. Algot älskar när vi har besök och på morgonen var han himla besviken när han undrade “vart är alla dina kompisar mamma“. Men blev glad när Kajsa dök upp yrvaken i dörren <3

Det var en dröm när vi köpte huset, att det skulle få lov att vara såhär. Fyllas av vänner, familj, fest, vardag, midsommar, vila i hängmattan, tristess och lustfyllt arbete av olika slag. Så det var verkligen en fin stund i livet när solen gick ner och vi huttrade i dunjackor i maj medan vi delade med oss av både det stora och det lilla i livet. Så som det blir i rikt sällskap.

34

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.