2018-12-03

Köpenhamn, hubbabubba och en design- och julmarknad

Så var ännu en helg slut i rutan. Kändes som ett halv liv och ett ögonblick på samma gång. Jag hann i alla fall vara i Köpenhamn en sväng. Tillsammans med resten av Skandinaviens befolkning. Men trots enorma folkmassor och gråare än grått väder så älskar jag det. Köpenhamn alltså.

Var där med Petronella och Iben. Minst en gång om året åker vi dit, helst innan jul dårå. Det är flera år vi gjort det nu. Så fint när traditioner växer till sig av sig själv. Några av mina mest färgstarka personer. Petronella är ju faktiskt min första och en av mina bästa inspirationer. Som får mig att våga bara köra. Va mig själv. Se till att ha några såna personer i livet.

Vi gick först till Værk som är en julmarknad med dansk design och hantverk. Ligger vid “Design museum Danmark”. Tips om du är där kommande helg!

Sen gick vi tillbaka till stan för våra vanliga ställen. Ett besök till Hay smet in. Gillar att gå in där då och då eftersom det är en rätt najs och fin butik ändå – allt från stora möbler till onödigt skit man älskar. Såg att de tagit en Tekla också. En danskt märke  som säljer ljuvliga filtar och påslakan bland annat i pastellfärger. Jag drömmer om sängkläderna i syrénlila (som blivit en färg som kvalat in på top tre favoriter just nu).

Hade på mig min nya hubbabubba-jacka. Var lite osäker på om jag skulle behålla den, dels pga lite lyxig men visste inte heller om jag skulle orka bära upp den. Kräver sitt självförtroende. Glömde i en sekund att såna här plagg också kan få en att slå och blomma ut. När man inser att en inte dör av att se ett tuggummi trots allt annat var konservburksgrått.

Eftersom vi tog en lite annorlunda rutt denna gång kom vi aldrig förbi Torvhallerna = inga blommor denna gång. Bara en bild, men det var också fint.

Jag och Iben! Love her. Det är så knäppt att Petronella lärde känna mig när jag var typ var i Ibens ålder. Det är så fint när folk stannar kvar i ens liv.

17

Kommentera

P

? älsk på oss, våra traditioner och vår vardag

midis

JA!!!! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.